Brochure over 10 jaar N-VA bestuur in Sint-Niklaas

Op 7 juni 2023, over deze onderwerpen: Algemeen Beleid, N-VA Sint-Niklaas

Na een historische verkiezingsoverwinning op 14 oktober 2012, waarbij N-VA Sint-Niklaas van 1 naar 13 zetels in de gemeenteraad ging, nam de partij in 2013 de leiding van het stadsbestuur. Zes jaar later, bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, verstevigde de N-VA haar positie met een 14de zetel. In deze 10 jaar heeft de N-VA het beleid in de stad en haar deelgemeenten grondig veranderd én verbeterd. Ter gelegenheid van dit 10-jarig jubileum publiceert N-VA Sint-Niklaas een brochure met de belangrijkste verwezenlijkingen.

Burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA): “Als N-VA hebben we diverse opvallende vernieuwingen en verbeteringen gerealiseerd. Dit alles ging en gaat altijd gepaard met een duidelijke focus op modernisering van de dienstverlening en gezonde stadsfinanciën, zodat Sint-Niklaas klaar is om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Deze brochure vertelt het verhaal van 10 jaar N-VA bestuur en wat de N-VA-ploeg daarin  heeft gerealiseerd.”

Alle beleidsdomeinen

Deze fraaie brochure geeft een duidelijk overzicht van alle realisaties die er de afgelopen 10 jaar gebeurd zijn op het vlak van veiligheid, inrichting van de publieke ruimte, verkeersveiligheid, cultuur, sport, kinderopvang en wonen in Sint-Niklaas. Burgemeester Lieven Dehandschutter geeft samen met zijn voltallige ploeg de Sint-Niklazenaar per beleidsdomein tekst en uitleg over de stand van zaken in onze stad, per deelgemeente worden ook de opvallendste verwezenlijkingen uitgelicht.

Stevige aanpak in woelige tijden

N-VA moest de afgelopen 10 jaar verschillende uitdagingen aangaan. De stad kende woelige tijden die de lokale beleidsvoering bemoeilijkte. De terreuraanslagen, de asiel- en migratieproblematiek, hittegolven, corona-crisis en de economische en financiële gevolgen van de Oekraïne oorlog hadden een impact op de stad en het beleid dat werd uitgevoerd. Sint-Niklaas kende ook nog enkele specifieke uitdagingen zo was er de hagelstorm in 2014 en de opening van een asielcentrum in de vroegere kazerne Westakkers in 2015.

Burgemeester Lieven Dehandschutter: “Enkel door een doordachte en doortastende aanpak konden we samen met alle Sint-Niklazenaren deze uitdagingen aangaan. Ik wil bijgevolg onze voltallige N-VA ploeg met name de schepenen, gemeenteraadsleden en bestuursleden bedanken voor hun inzet en steun. Een speciaal dankwoord richt ik naar alle Sint-Niklazenaren voor het aanhoudend vertrouwen in ‘Team Lieven’. Door de inzet van deze ploeg is Sint-Niklaas klaar voor de uitdagingen van de toekomst!”

Doorzetten!

Er is dan ook veel verwezenlijkt, maar er ligt nog veel werk op de plank. Verschillende projecten staan in de steigers. Aanslepende procedures en de prijsstijgingen zorgen soms voor vertraging maar beknotten onze vastberadenheid niet. Doorzetten is de boodschap!

Burgemeester Lieven Dehandschutter : “Met een gedegen, gedreven en hechte ploeg wil de N-VA ook de komende jaren verder werk maken om van Sint-Niklaas een welvarende, mooie en gezellige stad te maken waar iedereen het nodige respect aan de dag legt en zich thuis voelt."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is