Tchantra Van De Walle

Fractievoorzitter

Wie ben ik?

Ik ben Tchantra Van De Walle, geboren en getogen in Sint-Niklaas.

Mijn moeder is- zoals mijn voornaam al doet vermoeden- geboren in Thailand, en kwam op haar 17de naar België. Daar leerde ze meteen Nederlands praten, waardoor ze nu beter Sinnekloases spreekt dan ikzelf. Mijn vader is Vlaams en naast goedlachs, ook gepensioneerd militair (marine).

“Ik hou van dansen en muziek…” en spreek ook een woordje Spaans, maar hou het qua hobby’s voorlopig bij lopen en fitness.

Ik kwam na de lokale verkiezingen van 2018 als jongste fractielid van N-VA Sint-Niklaas in de gemeenteraad en ben intussen fractievoorzitter van onze ambitieuze ploeg.

Wat doe ik?

Ik studeerde af als Bachelor leerkracht Secundair Onderwijs (Engels-Nederlands), en heb ook lesgegeven aan Onthaalklassen Anderstalige Nieuwkomers. Na mijn studies startte ik als Management Assistente op het Kabinet van federaal minister Steven Vandeput, voor zijn bevoegdheid Ambtenarenzaken. Na een periode als kabinetsmedewerker op de deputatie van Oost-Vlaanderen en als parlementair medewerkster voor federaal Kamerlid Tomas Roggeman, ben ik nu al even aan de slag voor minister Ben Weyts. Op zijn kabinet ben ik actief binnen de cel Onderwijs en ben ik verantwoordelijk voor alle OKAN-dossiers. Een grote uitdaging, zeker gezien de huidige Oekraïne-crisis.

Wist je dat…

… mijn voornaam, vanuit het Thais vertaald, ‘de stralende, volle maan’ betekent?