Werfnieuws!

Op 21 juni 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbaar domein, Openbare werken

Er lopen in onze stad momenteel heel wat werven waarbij veiliger (fi ets)verkeer, meer leefb aarheid en rioleringswerken centraal staan. Een overzicht:

  • Een van de meest opvallende projecten is het rioleringsproject Zwaanaarde in Sinaai. Met die werken wordt het vuilwater van maar liefst 400 gezinnen aangesloten op de waterzuivering van Aquafin. Tegelijk krijgen de Zwaanaardestraat, Keizerstraat, Weimanstraat en Leebrugstraat voor een totaal van vijf kilometer aan nieuwe fietspaden. De werken zullen 2,5 jaar duren en kosten twaalf miljoen euro, waarvan het grootste deel gesubsidieerd.
  • Verkeersveiligheid staat hoog op de agenda. Op Vijfstraten worden de fietspaden verhoogd aangelegd tot net na het kruispunt van de Vlasstraat. Ook dat kruispunt wordt veiliger ingericht en de schoolomgeving aangepakt.
  • In de Kardinaal Cardijnlaan staat dan weer een heel ander project op de planning: de ‘straat van de toekomst’ gaat voor een minimale verharding en een maximum aan natuur en natuurlijke waterbuffering.
  • In het najaar start de volgende fase van het grote fietsproject Sint-Niklaas-Zuid. Er wordt een gescheiden riolering aangelegd op Industriepark-West, inclusief brede dubbelrichtingsfietspaden die aansluiten op het nieuwe fietspad in de Puitvoetstraat.
  • Dezelfde aannemer zal ook nieuwe fietspaden aanleggen op Tereken (vanaf N70) en aansluitend op de Dendermondsesteenweg.
  • In Driekoningen werden de voetpaden vernieuwd en in de Collegestraat leggen we de laatste hand aan de eerste twee fasen van de winkelwandellus.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is