Verslag gemeenteraad juni 2022

Op 30 juni 2022, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Aangezien mijn vliegtuig richting het zonnige Lissabon enkele uren na het einde van de gemeenteraad van 24 juni opsteeg, kreeg ik nu pas de kans om mijn korte samenvatting neer te pennen (met een overgevlogen Pastel de Nata in de hand).

Hierbij dus een overzicht van de belangrijkste, goedgekeurde beslissingspunten:

  • Het spenderen van de centen van onze stad en dus van onze burgers moet steeds weldoordacht en toekomstgericht gebeuren. Daarom investeren we… in en vóór jullie, in en vóór de toekomst van onze mooie stad. Als een goede huisvader wegen we af welke financiële -en vaak ook morele- injectie onze stad nodig heeft en zorgen we dat de rekeningen op het einde van de rit in balans zijn. We doen niet aan doorschuifpolitiek, maar nemen onze verantwoordelijkheid op binnen deze legislatuur, ook al heeft dat als gevolg dat we meer moeten investeren. Op de gemeenteraad van juni 2022 lagen er dan ook enkele bijsturingen van het meerjarenplan op tafel. Want ook de stad krijgt te maken met sterk stijgende prijzen als gevolg van de oorlog in Oekraïne en van de inflatie. Ons stadsbestuur gelooft echter in het potentieel van onze stad: onze inwoners en handelaars zijn die bijkomende investeringen echt wel meer dan waard!
  • Ons politiekorps wordt steeds groter: naast bijkomende aanwervingen, voorziet de stad nu ook budget voor een studie naar de broodnodige uitbreiding van het commissariaat op de huidige site.
  • Met de drukke zomermaanden in het vooruitzicht, zorgen we voor meer veiligheid en ordehandhaving op het provinciaal domein De Ster, met de aanstelling van een extra GAS-ambtenaar.
  • Ter voorbereiding van het nieuwe Hoppinpunt (een plek waar verscheidene mobiliteitsmiddelen samenkomen, o.a. met het oog op pendelverkeer) aan het Waasland Shopping Center, werden de krijtlijnen uitgetekend voor de gunning van een nieuwe fietsenstalling voor maar liefst 200 fietsen.
  • Deelgemeente Nieuwkerken heeft er nu officieel een nieuw gemeentepark bij, dankzij de defintieve vaststelling van de benaming van het Menapiërspark.

We gaan nu een maandje in zomerreces, maar staan op vrijdag 26 augustus vanaf 19u weer paraat voor een volgende gemeenteraad.

Kleine tip voor zij die de gemeenteraad graag van thuis uit live willen meevolgen, dit kan altijd via de volgende link.

 

Tchantra Van De Walle, fractievoorzitter

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is