Tchantra Van De Walle nieuwe N-VA-fractievoorzitter

Op 27 april 2022, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, N-VA Sint-Niklaas

De N-VA-gemeenteraadsfractie van Sint-Niklaas heeft Tchantra Van De Walle aangeduid als nieuwe fractievoorzitter in opvolging van Luk Huys. “Ik ben nu 2 jaar fractievoorzitter geweest. Dat had ik nooit zo voorzien, het is nu tijd om de fakkel door te geven”, zegt uittredend fractievoorzitter Luk Huys.

Ik heb me met volle goesting ten dienste gesteld van de fractie en de partij. Maar de combinatie van het werk als raadslid en voltijds werk is een uitdaging op zich. Als fractievoorzitter komt daar nog een extra verantwoordelijkheid bovenop, een combinatie die niet te onderschatten is. Ik ga mezelf een beetje terugplooien en iets meer genieten van mijn gezin en vooral de kleinkinderen. Het is nu aan Tchantra om onze fractie te leiden en te begeleiden naar de verkiezingen van 2024 toe. Ik blijf evenwel raadslid. De lopende projecten zijn te mooi om er niet aan te participeren”, aldus Luk Huys.

Tchantra Van De Walle is 31 jaar, kabinetsmedewerker bij minister Ben Weyts, heeft een Bachelor Leerkracht Secundair onderwijs en is de dochter van een Thaise moeder en Vlaamse vader. Ze werd als jongere verkozen bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen. “Het is een hele eer om als jongste lid van de fractie deze kans te krijgen. We hebben een sterke fractie met een sterke ploeg binnen het college en een diverse deskundigheid bij onze raadsleden. Hierdoor kunnen we een ambitieus beleid voeren”, aldus de kersverse fractievoorzitter Tchantra Van De Walle.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is