Sint-Niklaas wint prestigieuze 'Prijs Publieke Ruimte' met de Winkelwandellus

Op 8 mei 2023, over deze onderwerpen: Openbaar domein

De stad Sint-Niklaas won op 8 mei de prestigieuze ‘Prijs Publieke Ruimte’ met de winkelwandellus. Deze prijs bekroont de beste realisaties op het vlak van openbare ruimte in heel Vlaanderen. De organisator, het Infopunt Publieke Ruimte erkende dat de winkelwandellus het stadscentrum van Sint-Niklaas groener, lichter, fraaier en vooral verkeersveiliger maakt. Het project met een magnifiek resultaat wordt gesmaakt door de Sint-Niklazenaren en bezoekers en krijgt nu ook erkenning van experten.

 

Laureaat in de categorie Stedelijke Projecten

Schepen voor publieke ruimte en stadsontwikkeling Carl Hanssens (N-VA) kreeg op 8 mei de Prijs Publieke Ruimte voor de winkelwandellus voor de categorie ‘stedelijke projecten’. Een bijzondere onderscheiding voor de stad Sint-Niklaas, want de Prijs Publieke Ruimte staat hoog aangeschreven en werd al gewonnen door steden zoals Gent, Antwerpen en Mechelen. 

Het Infopunt Publieke Ruimte verkoos de winkelwandellus boven andere mooie projecten zoals het Park Belle Vue in Leuven en de straattuin Korte Veluwestraat in Mechelen.

Schepen Carl Hanssens: ”Ik ben bijzonder trots op deze erkenning. De doelstelling was om de stadskern aantrekkelijker te maken voor bewoners, in een herkenbare stijl met aandacht voor de waardevolle gevels en publieksfuncties. Tegelijk streven we naar meer verkeersveiligheid, verkeersleefbaarheid en vergroening, om op die manier tot een toekomstgerichte herinrichting van het openbaar domein te komen. Hiervoor erkenning krijgen in heel Vlaanderen doet deugd. Baanbrekende ingrepen in het openbaar domein lonen écht voor onze stad.

 

3de erkenning voor de winkelwandellus 

Eerder werd het project ‘winkelwandellus’ ook al bekroond met bij de Openbaar Groen Awards van de Vereniging voor Openbaar Groen in 2022, in de categorie ‘Groene ader’. De winkelwandellus ontving ook het label ‘Waterproof’ van de Vlaamse Milieumaatschappij. Nu komt daar dus de Prijs Publieke Ruimte 2023 in de categorie ‘stedelijke projecten’ bij.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is