Sint-Niklaas verfraait publieke ruimtes

Op 21 mei 2021, over deze onderwerpen: Openbaar domein, Openbare werken, Stadsvernieuwing

In de vorige editie van ons Klavertje Vier berichtten we al over het einde van de rioleringswerken Gentstraat - Nauwstraat en de start van de werken op 12 april aan Tereken. Ook in de Pastoor Stepmanstraat worden nu rioleringswerken uitgevoerd. Het afvalwater wordt daar gescheiden van het hemelwater en er komt een nieuwe brede fietsdoorsteek naar de Vossekotstraat.

Het moeten niet altijd grootse en langdurige werken zijn om de publieke ruimte te verbeteren. Schepen Carl Hanssens: "Op de Houtbriel pakken we een aantal zaken tegelijk aan: we verwijderen en leggen de slecht liggende klinkers opnieuw aan, vergroten de plantvakken rond de bomen om een serieuze vergroening in te zetten en vernieuwen de verlichting met slimme en zuinige LED-verlichting. De omschakeling naar slimme verlichting past binnen een Europees project waarin onze stad de piloot speelt.”

Bestuurslid en stadscentrumbewoner Anthony Franssens: “De grote projecten zoals de Grote Markt zullen een serieuze kwaliteitsinjectie betekenen, maar ook de werken aan de winkelwandellus veranderen het openbaar domein in een plaats om te stappen en te trappen. Na de eerste fases rond de Schouwburg en de scholen, zal de stad dit voorjaar ook aan de Collegestraat beginnen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is