Extra schoolbanken in Sint-Niklaas

Op 30 juni 2022, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 1.700.714 in Sint-Niklaas. Met dit geld kunnen SJKS/Sint-Jozef en WeTech/VTS3, 112 extra plaatsen creëren. De investering komt bovenop de eerdere investeringen in extra capaciteit. “Investeren in onderwijskwaliteit betekent ook investeren in een kwaliteitsvolle plaats voor élk kind”, zegt Weyts.

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Ook het budget voorzien voor structurele extra plaatsen in bestaande scholen is met € 360 miljoen historisch hoog. De middelen worden verdeeld op basis van de capaciteitsmonitor, die in kaart brengt waar een plaatstekort verwacht wordt. De capaciteitsmonitor wijst uit dat er vooral in het secundair onderwijs extra plaatsen nodig zijn. Met de investering van 1.700.714 kunnen er in Sint-Niklaas 112 extra plaatsen bijkomen. Het gaat over 44 extra plaatsen In SJKS/Sint-Jozef en 68 extra plaatsen in WeTech en VTS3.

"Met zo'n 12.000 leerlingen in het secundair onderwijs (en dat aantal stijgt elk jaar) zijn scholen steeds op zoek naar manieren om hun stijgende leerlingenaantallen een plek te geven. Als stad zijn wij dan ook zeer blij met alle initiatieven die de scholen nemen voor extra capaciteit te creëren, en de financiële ondersteuning die Vlaanderen hen geeft om dit mogelijk te maken," benadrukt Maxime Callaert, Schepen van Onderwijs en Opvoeding.

Fractieleider Tchantra Van De Walle en medewerker op het kabinet Onderwijs: “Van de in totaal 8 geselecteerde projecten, heeft de minister gekozen voor 2 projecten uit Sint-Niklaas. Niet meer dan normaal gezien het grote aantal schoolgaande jeugd in onze stad en de uitdagingen rond capaciteit.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is