Maak kennis met onze kandidaten: Lieven DEHANDSCHUTTER

Op 13 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018
Lieven Dehandschutter

Wie ben ik?

Ik ben Lieven Dehandschutter, 60 jaar, gehuwd en vader van drie kinderen. Ik liep school bij de Broeders in Sint-Niklaas en werd daarna licentiaat rechten in Gent. Sinds mijn jeugd ben ik actief in de Vlaamse Beweging en het verenigingsleven in Sint-Niklaas. Van 1982 tot ’87 was ik voorzitter van de Stedelijke Jeugdraad. In 1988 werd ik de eerste keer verkozen als gemeenteraadslid voor de Volksunie. Ik was tweemaal schepen en Vlaams parlementslid en sinds 2013 ben ik voltijds en uitsluitend burgemeester.

Wat doe ik?

Bijna heel mijn beroepsloopbaan speelt zich af in de politiek. Eerst was ik directeur van het Vormingscentrum Lodewijk Dosfel van de Volksunie, daarna nationaal stafmedewerker bij de N-VA en vanaf 2009 ben ik voltijds politicus.

Waarom ben ik kandidaat?

Een keerpunt in de geschiedenis van onze stad en onze partij was 2012: de N-VA werd de grootste partij en kreeg de leiding van het stadsbestuur. In moeilijke omstandigheden werden vele noodzakelijke beslissingen genomen en uitgevoerd. Ondertussen is er heel wat ten goede veranderd en waait er een nieuwe wind door Sint-Niklaas. Het werk is echter nog lang niet af. Daarom wil ik mij ook de komende zes jaar ten volle inzetten voor onze stad.

Als ik één punt kan realiseren, dan is het dit!

De verlaging van de aanvullende personenbelasting.

Wist je dat…

…ik als knaap ervan droomde om wielrenner, journalist of parlementslid te worden?

Plaats bij de verkiezingen op 14 oktober 2018?

Lijsttrekker Gemeenteraad (1)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is