Maak kennis met onze kandidaten: Carl HANSSENS

Op 10 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Wie ben ik?

Carl Hanssens, 45 jaar en getrouwd met Sarah, papa van Giel (13) en Mia (11). Ik heb een licentiaatsdiploma (master) Vertaler Nederlands/Engels/Spaans. In 2004 behaalde ik in avondschool een postgraduaat Bedrijfsmanagement.

Wat doe ik?

Ik werkte van 1997 tot 2013 bij JPMorgan/Euroclear, gespecialiseerd in het beheer en afhandelen van waardepapiertransacties zoals aandelen, obligaties en investeringsfondsen. Van 2008 tot 2013 was ik risicomanager en directeur risicobeleid. In 2013 koos ik ervoor om mijn schepenambt voltijds uit te oefenen.

Waarom ben ik kandidaat?

De afgelopen zes jaren hebben ons doen inzien dat er nog veel te doen valt in onze stad, maar ook dat verandering wel degelijk mogelijk is. Op veel vlakken is de verandering wel degelijk ingezet: op het vlak van mobiliteit, stadsfinancien, dienstverlening, participatie en veiligheid is de vooruitgang voelbaar of zichtbaar. Willen we de ingezette verandering verder zetten, moeten we volhouden: mobiliteitsvisie doorzetten, de financiën blijvend onder controle houden en de veiligheid in onze stad garanderen.

Als ik één punt kan realiseren, dan is het dit!

Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we in de volgende zes jaar wel degelijk een top-fietsstad kunnen worden. We hebben al een 100-tal zaken gerealiseerd, maar de plannen liggen klaar om een kwantum-sprong te maken naar een echte fietsstad. Ik vrees dat enkel N-VA de moed zal hebben om moeilijke knopen door te hakken en keuzes te maken.

Wist je dat…

… ik een groot stripliefhebber ben. De laatse jaren lees ik vooral Amerikaanse comics. De vele series en actiefilms van Marvel en DC Comics vind ik heerlijk!

Plaats bij de verkiezingen op 14 oktober 2018?

4de Plaats Gemeenteraad

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is