Zwembad 'De Watermolen' komt eraan!

Op 27 oktober 2023, over deze onderwerpen: Sport, Sportkringpark, Zwembad

Met de voorbereidende grondwerken is de bouw van het nieuw zwembadcomplex ‘De Watermolen’ eindelijk gestart. De opening is gepland voor begin 2026.

Schepen voor Sport Peter Buysrogge: “Het project kende een jarenlange voorbereiding met budgetteren, debatteren, participeren, procederen, onderhandelen én beslissen. De laatste horde die moest genomen worden was de aankoop van een laatste stuk grond. Nu dat rond is, kan de bouw van het nieuw zwembad starten.”

Zwembadcomplex ‘De Watermolen’ komt op de voormalige Puyenbekesite, aan de Watermolenstraat en maakt deel uit van het toekomstige Sportkringpark. Bouwheer van het zwembad is Sportoase. Zij bouwen een hypermodern complex met een Olympisch sportbad (50x25 meter) met beweegbare bodem en wanden. Er komt een recreatiezone van 900m² met onder meer een babypool, een activiteitentoren, een golfslagbad, een glijbanencomplex met vier sensationele glijbanen en een wellnesszone. Daarnaast bevat het gebouw ook een cafetaria met terras, een fitness en een polyvalente zaal.

Kostprijs

Door de stijgende bouwprijzen als gevolg van de verschillende crisissen moest Sportoase haar budget optrekken van 36,8 naar 41,6 miljoen euro. De stad voorziet hiervoor een extra subsidie van 4,8 miljoen euro. Van zodra het zwembad in gebruik is zal de stad Sportoase jaarlijks ook een beschikbaarheidsvergoeding van 2 miljoen euro betalen.

De werkzaamheden zullen twee jaar duren. Na de voorbereidende grondwerken beginnen in december de funderingswerken. Als alles goed verloopt kan het nieuwe zwembad openen begin 2026.

Sinbad

Het huidige zwembad, Sinbad, zal na de opening van De Watermolen sluiten. De grond zal hoogstwaarschijnlijk worden verkocht.

 

Het hele project volgen kan hier.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is