Werfnieuws februari 2023

Op 13 februari 2023, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare werken, Verkeersveiligheid

Er zijn in onze stad een aantal grote werven gestart of bezig. Schepen voor Openbare Werken en Publieke Ruimte Carl Hanssens (N-VA) geeft een overzicht:

  1. Op de Dendermondse Steenweg en Tereken zijn de vernieuwingen van fiets- en voetpaden gestart op 23 januari. Waar nodig worden kolken vernieuwd en wordt er geherasfalteerd.
  2. In maart volgt de aanleg van nieuwe riolering en fietspaden in Industriepark-West. Deze werken worden door dezelfde aannemer gedaan als degene van de Dendermondse Steenweg wat de coördinatie van de werken zeker ten goede zal komen.
  3. In de Kapelstraat wordt de fietsinfrastructuur vernieuwd tot aan de gloednieuwe fietsenstalling die naast het busstation het Waasland Shoppingcenter komt.
  4. De nutswerken op de Grote Markt duren normaal nog tot einde mei, hierna kan een zorgeloze evenementenzomer volgen. 
  5. In de Vrouweneekhoekstraat lopen de werken momenteel op hun einde. De werken aan de onevenkant van de straat zijn goed verlopen. We rekenen erop dat de werken afgerond zijn in mei.
  6. De werken voor vernieuwing van (de parking) Kokkelbeekplein en de doorsteek naar de Knaptandstraat zijn gestart begin januari. Het gaat om een grondige vernieuwing en vergroening van het plein en de doorsteek. Verwacht wordt dat in begin juli de werken af zullen zijn.
  7. De werken in de Zwaanaardestraat liggen op schema en verlopen verder zoals gepland.
  8. De werken aan de fietsbrug van Vijfstraten zijn gestart in november vorig jaar. De brugelementen boven Vijfstraten zullen deze zomer geplaatst worden. De totale lengte van het brug-tracé is maar liefst 600 meter.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is