Werfnieuws

Op 15 juni 2023, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare werken, Publieke ruimte, Veiligheid

Wil je weten welke grote werken er momenteel gebeuren in onze stad? Schepen Carl Hanssens geeft een overzicht:

• Op de Dendermondse Steenweg is de vernieuwing van fiets- en voetpaden volop bezig. Er is reeds een vernieuwde asfaltlaag aangelegd tussen Kettermuitstraat en de brug van de E17. Agentschap wegen en verkeer is volop aan het werk aan de brug van E17. Door de vernieuwing van extra huisaansluitingen en door weersomstandigheden loopt deze fase van de werf vertraging op. Hierna beginnen we aan de volgende fase van de werken van N70 tot de Kapelstraat, deze werken zullen tot het bouwverlof duren.

• De werken aan het Kokkelbeekplein zijn een maand eerder dan gepland afgelopen. We hebben nu een mooie maar ook waterproof parking. Bedoeling van het nieuwe en groenere ontwerp was onder meer om alle regenwater daar ter plekke te laten infiltreren.

• In de Zwaanaardestraat in Sinaai lopen de werken goed. Tegen het bouwverlof moet de rijweg tot aan het kruispunt met de Leebrugstraat afgewerkt zijn. Daarna volgt de aanleg van het kruispunt zelf en werken we de Keizerstraat af.

• De werken aan de fietsbrug van Vijfstraten lopen zeer vlot. Het nieuwe fietspad dat start aan de Nieuwe Molenstraat is al afgewerkt en geopend. De eigenlijke brug wordt in de zomermaanden geplaatst. Daarna is het nog werk de fietshellingen aan te leggen.

• Ter hoogte van de Houtbriel is een mooi nieuw plantvak aangelegd aan het monument in de stijl van de rest van de Houtbriel. In het najaar van 2023 en het voorjaar van 2024 wordt de zone aan de achterkant van de Houtbriel onthard.

• De nutswerken aan de Grote Markt zijn volledig afgerond en alles is hersteld tegen het bouwverlof in de Paasvakantie waardoor de terrassen terug hun intrede hebben kunnen doen.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is