Vlaams Minister van Toerisme Demir investeert 11.467,00€ in jeugdverblijf Kriekepitte – K.S.A. Sint-Paulus in Sint-Niklaas

Op 14 november 2022, over deze onderwerpen: Jeugd, Toerisme

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir investeert via Toerisme Vlaanderen 11.467,00€ in jeugdverblijf Kriekepitte in Sint-Niklaas (www.ksasintniklaas.be). Op die manier blijft Sint-Niklaas een aantrekkelijke bestemming voor jeugdbewegingen en jeugdgroepen om op vakantie te komen.

Jeugdverblijven bieden elk jaar voor veel jongeren een ideale uitvalsbasis om hun vakantie door te brengen. Het is dankzij de werking van de 588 jeugdverblijven in Vlaanderen dat jaarlijks heel wat kinderen en jongeren de kans krijgen om te genieten van een zorgeloze en deugddoende vakantie. Om die belangrijke rol ook in de toekomst te kunnen blijven vervullen, investeert Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir via Toerisme Vlaanderen 11.467,00€ in jeugdverblijf Kriekepitte.

"Voor veel jongeren is een vakantie met de jeugdbeweging hun enige kans om eens uit de dagelijkse sleur te kunnen ontsnappen, samen met hun vrienden. Maar nog al te vaak botsen jeugdbewegingen of andere grote groepen bij het plannen van hun vakantie op financiële en andere drempels. Een degelijke jeugdverblijfsinfrastructuur is van cruciaal belang zodat ook zij op een veilige, aangename en haalbare manier van een deugddoende vakantie kunnen genieten. Met dit financieel duwtje in de rug helpen we ook Kriekepitte om te investeren in hun infrastructuur zodat ze maximaal aan de noden en verwachtingen van hun gasten tegemoet kunnen komen", zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir.

Schepen Maxime Callaert vult aan: “Wij zijn de minister enorm dankbaar voor haar investering in onze gemeente. Het is voor jeugdbewegingen en jongerenorganisaties belangrijk dat ze een uitgebreid aanbod hebben aan kwaliteitsvolle jeugdverblijven waar ze terecht kunnen om op vakantie te gaan. Met deze investering wordt ook Sint-Niklaas weer een stuk aantrekkelijker voor jeugdverenigingen om te komen ontsnappen aan de dagelijkse realiteit.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is