Verslag gemeenteraad september 2020

Op 26 september 2020, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

25 september 2020, de eerste volledig fysieke gemeenteraad sinds de COVID-19 crisis. Ze vond plaats in het auditorium van de Odisee Hogeschool. Bedankt aan de Hogeschool voor hun gastvrijheid en bedankt aan de stadstechnici voor alle technische uitrusting.


Het was een vrij beperkte agenda, maar toch wil ik deze punten even belichten:

- Op 18 oktober zal de Ronde van Vlaanderen terug door onze stad rijden. Kom gerust genieten van dit evenement, maar hou het veilig, hou afstand en draag je mondmasker. Dit is immers verplicht langsheen het ganse parcours;
- We vergroenen verder ons wagenpark. Deze keer beslisten we voor de aankoop van hybride politievoertuigen;
- We verlengden de samenwerking met meerdere verenigingen over verschillende domeinen, zoals met Erfpunt, die een zeer ambitieus beleidsplan 21-26 voorlegde. Dit was ook het geval voor de interlokale preventiewerking regio eerstelijnszone Waasland Zuid-West. Hierdoor kunnen we verder werken aan de broodnodige drugspreventie.

De reguliere agenda zat er dan ook al om 19u36 op.

Uit de toegevoegde punten onthoud ik vooral:

- De stad engageert zich om te streven naar 1 extra boom per inwoner tegen het einde van de meerjarenplanning;
- Ondanks de vreselijke feiten die onlangs plaats vonden in het stadspark, zien we de misdaadcijfers dalen. Enkel de druggerelateerde misdaad is tussen 2016 en 2019 verdubbeld. Een reden temeer dat de politie dit prioritair aanpakt. Zo werd onlangs de drugsrecherche nog uitgebreid. In het stadpark worden nog steeds stadwachten, wijkwerkers en politie ingezet. De laatste anderhalve maand organiseerde de politie 54 acties in het stadspark.

Om 23u16 begonnen we aan de OCMW-raad.
Hierop werden de cijfers van het Zorgpunt Waasland positief geadviseerd. Jammer dat de CD&V tegen stemde… Benieuwd wat hun partijgenoten in het Zorgpunt hiervan vinden.

Om 23u55 mochten we allemaal naar huis…

 

Luk Huys, fractievoorzitter

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is