Verslag gemeenteraad oktober 2021

Op 25 oktober 2021, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Zat u er al op te wachten? Wel dan is hier het korte verslag van de afgelopen gemeenteraad. Nog even de tijden meegeven, 19u start, 21u einde reguliere zitting en 23u40 einde van de zitting.
Na al de coronamaatregelen kwamen we terug samen in de goede vertrouwde gemeenteraadszaal. Wel met een dikke trui, want de CO2 moest laag blijven…

Hier de belangrijkste beslissingen:

  • Enkele nieuwe benoemingen:
- Annemie Charlier vervangt Roel Vandecasteele in de beheerscommissie van de bibliotheek
- Maria Nyika vervangt Roel Vandecasteele in de academieraad van d’ academie Beeld
- Guy Hanssens vervangt Marijke Henne in de Raad van Bestuur van de Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting
  • Het stadspersoneel krijgt de mogelijkheid om een fiets te leasen. Het doel is dan wel om deze fiets te gebruiken in het woon-werkverkeer. Een fiscaal voordeel is hun compensatie.
  • We gaan ANPR-camera’s (nummerplaatherkenning) gebruiken om de toegang te controleren van autoluwe zones. Dit is in uitvoering van het mobiliteitsplan. Op deze manier weren we niet-bestemmingsverkeer uit bepaalde straten en maken we deze straten leefbaar. Uiteraard zal de situatie straat per straat geëvalueerd worden. Maar het is wel zeker dat verzinkbare paaltjes zoals in de Stationsstraat geen optie zijn. De ervaring heeft dit alvast uitgewezen.
  •  Vanaf 1 januari 2023 zal er nog maar één sociale woonmaatschappij zijn in onze stad. Dit is een uitvoering van een Vlaams decreet. 
  •  De PVDA legde een open brief van de bewoners van de Peperstraat op tafel. Dit op een manier alsof het onze aandacht nog niet had getrokken. Maar dat is zonder onze schepen Carl Hanssens te kennen. Hij verkiest immers het probleem aan te pakken in plaats van de show te stelen op de raad!

Dit was het belangrijkste uit de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn van vrijdag 22/10/2021. Kom gerust eens langs op één van de commissies om het echte politieke werk te zien. Je vindt ze makkelijk op de website van de stad.

Luk Huys, fractievoorzitter

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is