Verslag gemeenteraad mei 2021

Op 1 juni 2021, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, N-VA Sint-Niklaas

Naar gewoonte breng ik jullie graag op de hoogte van wat de gemeenteraad afgelopen vrijdag bracht. De agenda bevatte zeer veel routinepunten, dus niemand had durven denken dat het later dan half 1 ging worden. Voor de eerste keer was er een volledige livestream voor het publiek. 

- In deze zitting hebben we met zeer veel spijt afscheid genomen van Marijke Henne als schepen en gemeenteraadslid. Haar ontslag is na een jaar van gezondheidsproblemen geen verrassing, maar toch… Marijke was een schepen met zeer gedegen dossierkennis en een doortastende aanpak. Ze kreeg van alle partijen lof voor haar inzet en manier van werken. Christine Meert zal haar opvolgen als gemeenteraadslid en Maxime Callaert treed in haar voetstappen als schepen. Ik wens ze beiden veel succes. Maar ik wens vooral Marijke een verder spoedig herstel en veel succes met haar gezin en haar nieuwe uitdagingen. Ikzelf zal de taak van fractievoorzitter overnemen van Maxime.

- We hebben ook de stedelijke coronamaatregelen afgeschaft. Ik hoop alvast voorgoed. Dus geen mondmaskers meer op straat. Wel nog een mondmasker in de winkels, de shopping en de wekelijkse markt. Vandaar, heb steeds een mondmasker op zak. 

- We stelden ook twee vacatures open voor commissaris van politie.  Dit is nodig om het grootste korps ooit in onze stad verder kwalitatief te kunnen leiden. Wist je immers dat we vandaag al 5 wijkinspecteurs meer hebben en dat de strijd tegen drugs, met tientallen arrestaties, nog nooit zo succesvol was dan de laatste maanden? 

- We gaan op zoek naar een studiebureau om een RUP van het Bolleakkergebied op te maken . Het doel is daar de open ruimte veilig te stellen.

- We beslisten om in enkele straten een zone 30 in te voeren. Dit in uitvoering van het mobiliteits- en snelheidsplan dat al enkele jaren geleden, na een uitgebreide participatie, werd goedgekeurd. In tegenstelling tot wat de pers had geschreven, was er geen unanimiteit. Jammer, want de verkeersveiligheid wordt er beter van.  En om schepen Hanssens te citeren “In een zone 50 rijdt men al eens 60, wel in een zone 30 rijdt men al eens 40. De winst blijft in ieder geval 20km/u trager en 20 km/u veiliger”. Dit is geen pestmaatregel, maar wel een instrument om leef- en schoolomgevingen veiliger te maken.

Ook de komende maanden zal je de volledige gemeenteraad kunnen blijven volgen in beeld en klank. Ik hoop dat dit het debat ten goede komt…

Luk Huys, fractievoorzitter

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is