Verslag gemeenteraad maart 2022

Op 1 april 2022, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Met wat vertraging door familiale feestelijkheden en andere beslommeringen het verwachte verslag…  

Ja, het bestaat nog, een fysieke gemeenteraad! Dit betekent niet dat er een einde aan de pandemie is gekomen, want het virus is nog stevig onder ons. De cijfers zijn weer in volle opmars…  In ieder geval de gemeenteraad van 25 maart 2022 startte om 19u, zoals gewoonlijk.

Tot ieders verrassing heeft Jef Maes (PvdA) ontslag genomen. En desondanks dat hij kritiek had op het feit dat onze nieuwe schepen en nieuwe fractievoorzitter een man was, wordt hij vervangen door een andere man en verzaakt een vrouw als eerste opvolger aan haar ambt. Of hoe was het verhaal van de pot en ketel nu weer…

Na het gebruikelijke half uurtje procedure gezever, onthouden we het volgende:

- Op de vroegere Gerda site aan de Pastoor Copstraat is er een ruime consensus over een mountainbikeparcours. Of er ook andere activiteiten en horeca zal komen, wordt herbekeken.
- Na de kerk in Belsele zal ook de kerk van Nieuwkerken een grondige dakrenovatie krijgen.
- We schrijven een nieuwe concessie uit voor de controle op het bovengronds parkeren. De inschrijvingen op het vorige dossier voldeden niet aan de vereisten die door de gemeenteraad waren vastgesteld. Het parkeergebouw op Zwijgershoek wordt nu niet gerealiseerd. Maar dit houdt niet in dat de aanpak van Zwijgershoek van het agenda verdwijnt. Hoogstens wat uitgesteld.
- Hiermee gekoppeld komt er een nieuw parkeergeleidingssysteem, die ons makkelijker naar een vrije parkeerplaats zal leiden.
- Er komen ondergrondse afvalcontainers aan Fabiola IV.
- We keurden de overeenkomst met SVK goed om daar een centrumparking te creëren. Deze parking is vooral gericht naar buurtbewoners, werknemers in het centrum en dagjesmensen.
- Er komt een nieuw subsidiereglement voor de kadervorming van jongeren. De vorming van leiders en animatoren vinden we van groot belang en daarom maken we de instap zo laag mogelijk door o.a. een derde betalerssysteem in te voeren.

Voor de statistici onder ons, de reguliere agenda was afgewerkt om 20u40 en een goede 3 uur later was ook de toegevoegde agenda afgewerkt en konden we met z’n allen naar huis…

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is