Verslag gemeenteraad februari 2021

Op 28 februari 2021, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Indien er een Landjuweel zou bestaan voor het slechtste amateurtheater, dan had de oppositie in de gemeenteraad van afgelopen vrijdag met voorsprong gewonnen. Let wel, ik ben een volbloed democraat en vaak heeft de oppositie wel eens een punt, maar ze zijn er alvast in gelukt om me het noorden te doen verliezen.

Vandaar dat ik even tijd nodig had om de juiste woorden te vinden. Ik ga me hier dan ook beperken tot wat er beslist is in deze stevig gevulde gemeenteraad van afgelopen vrijdag.

  • De start van het vaccinatiecentrum werd besproken. Voor de inwoners van Sint-Niklaas en Temse is het Bauhuis hiervoor uitgerust. De burgemeester stelde ons gerust dat alles klaar is en operationeel is. De verdeling van de vaccins, verloopt echter nog traag, maar uit de media weten we allemaal dat dit een volledig ander verhaal is…
  •  We beslisten ook de definitieve naamsverandering van de Leopold II laan naar de Oosterlaan.
  • Er werd een convenant goedgekeurd met de Orde van de Muilentrekkers voor een jaarlijkse Carnavalstoet in Belsele.
  • Het reglement van de investeringssubsidie Jeugd en ondersteuning lokaal jeugdwerkinitiatieven werden aangepast.
  • In het traject van de verbouwing van het techniekhuis hebben we de selectieleidraad goedgekeurd om een “ontwerp en bouw” partner te zoeken.
  • Aan Fabiola V zullen we in samenwerking met de bewoners en MIWA 3 ondergrondse afvalcontainers plaatsen.
  •  Samen met Sint-Gillis-Waas leggen we de fietsnelweg F411 tussen Driekoningen en Reinakkerweg opnieuw aan.
  • Met de steun van bepaalde oppositiepartijen (als het goed is, mag het ook vermeld worden) is ook de gunning geopend voor de exploitatie van het straat- en pleinparkeren. Dit houdt ook de bouw van een parkeergebouw voor 150 voertuigen op Zwijgershoek. Hierdoor zal er ook een aaneengesloten park ontstaan tussen het Huis Janssens en de ingang van het STEM.
  •  Voor het project Puyenbeke is er een akkoord om enkele gronden te verwerven waarop een de Parking (300 voertuigen), een sportzone voor individuele sporten en een speelbos kan gerealiseerd worden. Hiervoor werd ook beslist om een RUP op te maken. Maar bovenal werd de gunningsleidraad voor het nieuwe zwembad goedgekeurd. Deze leidraad houdt zeer veel rekening met de opmerkingen uit de participatie.

Luk Huys, fractievoorzitter

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is