Verslag gemeenteraad augustus 2020

Op 29 augustus 2020, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

28 augustus 2020, na een maandje politiek verlof was het opnieuw gemeenteraad. Verlof is natuurlijk in deze tijden een relatief begrip. Want Corona heerst nog steeds en vraagt veel aandacht.

Het werd weer een marathon van 19u tot 2u20!
Reguliere agenda klaar om 22u10.


Daarna 24 (VB: 12, Spa: 8, PvdA: 3 en 1 CD&V) toegevoegde punten Meer dan de helft van de interpellaties hoorde meer thuis in andere vergaderingen of gewoon in een goed gesprek met een schepen. Er waren zelfs interpellaties door een gewezen schepen over het eigen gevoerde beleid.


Om 0u00 wou de oppositie er mee stoppen en op een volgende dag verder doen. Op 5 toegevoegde punten en een OCMW raad van het einde. Hun klacht: de vergaderingen duren te lang. Ons antwoord: wie maakt hier de vergaderingen te lang?

  • We begonnen de zitting met de bevestiging van de maatregelen die het college in de Corona crisis diende te nemen. Maatregelen die voor de ene te veel en voor de andere te weinig zijn. Het lokale bestuur zit dan ook vaak geprangd tussen het hogere niveau en de situatie ter plaatse.
  •  De politie zal binnenkort ook bodycams kunnen inzetten. Ze zullen worden ingezet wanneer de korpschef het aangewezen vindt.
  • Er worden ook mobiele camera’s aangekocht om het sluikstorten te kunnen betrappen.
  • We stemden bijkomende financiële en ondersteunende maatregelen ten gevolge van Corona en de verdeling van een groot deel van de 1,2 miljoen uit het Vlaamse Corona noodfonds. De verenigingen krijgen, op basis van de werking van 2019 een dubbele subsidie en er is ook ruimte om projecten te financieren.
  •  We stemden in met een renteloze lening aan Ritmica voor het bouwen van hun lokaal. Dit doen ze samen met de KLJ en JC de Galjaar.

Op naar de volgende zitting, hopelijk minder lang. Als meerderheid respecteren we de vragen vanuit de oppositie. Maar een lange zitting creëren en dan de lange zitting aanklagen, lijkt mij alvast de wereld op zijn kop!

 

Luk Huys, fractievoorzitter
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is