Werfnieuws: april 2023

Op 7 april 2023, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare werken
Carl Hanssens werfnieuws april

Er zijn in onze stad een aantal grote werven gestart, bezig of afgewerkt. Schepen van Openbare Werken en Publieke Ruimte Carl Hanssens (N-VA) geeft een overzicht:

Actuele werven

  • Op de Dendermondse Steenweg is de vernieuwing van fiets- en voetpaden volop bezig. Er is reeds een vernieuwde asfaltlaag aangelegd tussen Kettermuitstraat en de brug van de E17. Agentschap wegen en verkeer is volop aan het werk aan de brug van E17. Door de vernieuwing van extra huisaansluitingen loopt deze fase van de werf vertraging op. Hierna beginnen we aan de volgende fase van de werken van N70 tot de Kapelstraat, deze werken zullen tot het bouwverlof duren.
  • In de Vrouweneekhoekstraat zijn de werken ten einde. Er worden in de komende weken nog wegmarkeringen aangebracht en een wegversmalling aangebracht. We zullen de deadline van mei hierdoor zeker halen.
  • De werken aan het Kokkelbeekplein lopen goed vooruit, het plein begint door het plaatsen van de boordstenen een duidelijke vorm aan te nemen. We verwachten dat we de deadline van juli zullen halen.
  • In de Zwaanaardestraat zijn we momenteel bezig met het aanleggen van de fundering en onderlagen asfalt. In het begin van de straat (Zwaanaardestraat 20 tot Hellestraat) worden momenteel boordstenen en goten aangelegd. Van Zwaanaardestraat 20 tot 76 worden momenteel de opritten aangelegd en de bermen afgewerkt. 
  • De werken aan de fietsbrug van Vijfstraten lopen zeer vlot. Momenteel is de toplaag asfalt reeds aangelegd ter hoogte van het nieuwe fietspad dat start aan de Nieuwe Molenstraat. De eigenlijke brug wordt momenteel geplaatst.
  • Ter hoogte van het plein Houtbriel zijn we momenteel bezig met de aanleg van een mooi plantvak aan het monument in de stijl van de rest van de Houtbriel. In het najaar van 2023 en het voorjaar van 2024 wordt de zone op het Sint-Nicolaasplein aan de kerk en achter de horecazaken onthard.

Afgewerkte Werven

  • De nutswerken aan de Grote Markt zijn volledig afgerond en alles is hersteld tegen het bouwverlof in de Paasvakantie waardoor de terrassen kunnen geplaatst worden.
  • Op het Sint-Nicolaasplein zijn er lokale herstellingen gebeurd aan twee bomen. Wortels van bomen zorgde ervoor dat boordstenen en goten omhooggeduwd werden, wat voor een onveilige situatie zorgde. Dankzij deze werken voorzien we nu meer ruimte voor deze wortels, dit om ervoor te zorgen dat in de toekomst dit niet meer zal gebeuren.
  • In de Chistine Dhaenestraat zijn de werken met betrekking tot het nieuwe voetpad afgerond.
  • In Puivelde-Belsele ter hoogte van de Weduwe Voswegel is het pad hersteld en is er betuining geplaatst.

Informatie

Voor een interview of beleidsvragen contacteer Carl Hanssens, schepen van Mobiliteit en Openbare Werken.

Telefoonnummer kabinet Carl Hanssens: 03 778 30 18
E-mailadres Carl Hanssens: carl.hanssens [at] sint-niklaas.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is