Standpunt college burgemeester en schepenen nieuw busnet

Op 19 juni 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Vandaag lichtte schepen Carl Hanssens nog eens het standpunt van het college van burgemeester en schepenen m.b.t. de vervoerregio toe in de commissie mobiliteit. Hij haalt er voor jullie de 3 belangrijkste zaken qua busvervoer uit:


1. Het college apprecieert dat de verbindingen met de deelgemeenten (elke 15 of 20 minuten) sterk wordt verbeterd. Ook de verbindingen met de gemeenten rond ons worden versterkt met lijnen om de 20 of 30 minuten. Deze frequentie biedt kansen om mensen te overtuigen om te kiezen voor openbaar vervoer.


2. We vragen expliciet om de stadsbuslijn die loopt van Waasland Shopping over klinieken en station naar de Watermolenwijk te verlengen via Valk, LangeHalsbeekstraat en Moleken tot het welzijnshuis, Tereken en terug naar Waasland Shopping. Zo is er 1 duidelijk, leesbare stadslijn die in een lus de belangrijkste attractiepolen aandoet.


3. De vraag om ook Clementwijk aan te doen (via de lijn naar Sint-Gillis of de lijn naar Stekene?) en Puivelde ook op donderdag (markt) en zaterdag te bedienen.

Dit standpunt zal nu besproken worden met De Lijn, de Vlaamse overheid en de andere gemeenten in de vervoerregio.

Bekijk hier het filmpje: https://www.facebook.com/nvasintniklaas/videos/746365429509735.
Het volledige advies leest u hier: www.sint-niklaas.be/openbaarvervoer.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is