Stadsvernieuwingssprokkels

Op 11 oktober 2021, over deze onderwerpen: Cultuur, Stadsvernieuwing

Er zijn momenteel verschillende grote en kleine werven aan de gang om onze publieke ruimte veiliger en aantrekkelijker te maken.

- De eerste fase van de winkelwandellus (Paul Snoekstraat, Richard Van Britsomstraat, Broodstraat en Casinostraat) is klaar. De Collegestraat en Boonhemstraat volgen. Intussen zijn voorbereidende gesprekken opgestart voor fases 3 en 4 (Prins Albertstraat, Zamanstraat, Dokter Verdurmenstraat).

- Ook op het Vakschoolhof (VTS-site) zijn de werken aan het openbaar domein begonnen. Het hele project nadert zijn eindfase. Enkel het statige herenhuis aan het Onze-Lieve-Vrouwplein moet nog aangepakt
worden.

- De Paterskerk opende officieel op 10 september. De prachtige realisatie kan nu ook gebruikt worden als zaal voor verenigingen. Ondertussen loopt het vergunningsproces voor twee nieuwe woonblokken. Die zijn goed voor een totaal van 34 woongelegenheden: twaalf sociale woningen en 22 woningen als deel van een wooncoöperatieve. Dat is een nieuwe woonvorm waar je eigenaar bent van het geheel, eerder dan van je eigen appartement.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is