Sportoase bouwt nieuw zwembad in Sportkringpark

Op 10 maart 2022, over deze onderwerpen: Meerjarenplan 2020 - 2025, Sport, Sportkringpark, Zwembad

De kogel is door de kerk: Sportoase wordt de partner die het gloednieuwe zwembad ‘De Watermolen’ zal bouwen. Het wordt een heus zwembadcomplex, op maat van Sint-Niklaas, in een groen en recreatief Sportkringpark.

Schepen van Sport Peter Buysrogge: “Het stadsbestuur koos Sportoase om het zwembad te bouwen en uit te baten. Hun ontwerp doet ons alvast dromen: een hypermodern zwembadcomplex met een Olympisch bad (50x25 meter) met beweegbare bodem en wanden, een doelgroepenbad van 25 meter, een grote recreatiezone voor verschillende leeftijden, sensationele glijbanen, een cafetaria met terras, een (water)speeltuin, wellnesszone, fitness en polyvalente zaal. Er zal dus heel wat plezier te beleven zijn, voor klein en groot.”

Voormalige Puyenbekesite

Het zwembad komt op de voormalige Puyenbekesite aan de Watermolenstraat en maakt deel uit van het toekomstige Sportkringpark. Dat park wordt tegelijkertijd aangelegd als sport- en recreatiepark, zowel voor clubs als voor de individuele sporter. We leggen er ook de Molenbeek open en voorzien een Finse piste en speelbos. De hele site zal makkelijk te voet of met de fiets te bereiken én te doorkruisen zijn. Met de auto kan je vlot parkeren op de ruime en gratis parking met 300 parkeerplaatsen.

De bouw van het nieuwe zwembad betekent ook het afscheid van het Puyenbekestadion, een plek met een rijke voetbalgeschiedenis. “Een geschiedenis die zeker en vast nog een laatste terugblik verdient. Binnenkort kan u op en rond het stadion terecht voor een tentoonstelling rond Sportkring Sint-Niklaas. Zeker een bezoekje waard”, aldus Peter Buysrogge.

__

De expo 'Terug naar Sportkring' loopt van donderdag 12 tot zondag 15 mei 2022, telkens van 10 tot 18 uur.

Wil je meer details over het nieuwe zwembad en het Sportkringpark? Neem dan zeker een kijkje op www.sint-niklaas.be/sportkringpark.

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is