Reactie N-VA nieuw busnet

Op 25 mei 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Er is heel wat heisa geweest over het zogenaamde voorstel van het stadsbestuur om het stadsbusnet af te schaffen. In dat getoeter gaat heel wat nuance verloren:


1. Is dit een voorstel van het stadsbestuur en De Lijn? Neen, De Lijn heeft een conceptvoorstel van nieuw busnet gemaakt. Zij doet dit op vraag van de Vlaamse Regering die op zijn beurt invulling moet geven aan het decreet ‘basisbereikbaarheid’, goedgekeurd door het Vlaams Parlement. Daarin wordt onder meer gestreefd naar een performanter Openbaar Vervoer dat zich vooral richt op woon-werk en woon-schoolverkeer.


2. Is dit een standpunt van het College van burgemeester en Schepenen? Neen. De schepen van mobiliteit en De Lijn hebben een toelichting gegeven. Het College van Burgemeester en Schepenen heeft nu feed-back gevraagd van adviesraden en gemeenteraadsfracties (meerderheid en oppositie!). Het college bepaalt zijn standpunt na het verwerken van de feed-back in juni.


3. Beslist het stadsbestuur hier zelf over? Neen, dat is niet zo. We moeten overeenkomen met 9 andere besturen binnen de vervoerregioraad Waasland over beslissingen over het stadsbusnet. In dat opzicht lijkt het zeer onverstandig straffe uitspraken te doen of eisen op tafel te leggen..


“Een haas vang je niet met de fanfare op kop”


Carl Hanssens
Schepen voor mobiliteit, openbaar domein en stadsontwikkeling
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is