Populariteit padel blijft stijgen: Sint-Niklaas springt mee op de kar

Op 21 mei 2021, over deze onderwerpen: Sport

Het stadsbestuur creëert de mogelijkheid om minstens drie padelterreinen aan te leggen aan het sportcomplex Ter Beke in Sinaai. Ze komen in de zone vlakbij de sporthal, naast het petanqueterrein.

Padel is al een tijdje een hype in ons land. In Vlaanderen kwamen er vorig jaar maar liefst 135 padelterreinen bij. “We merken dat de vraag naar padelterreinen ook in onze stad groot is. Al heel wat inwoners kwamen aankloppen met voorstellen en vragen. Er zitten verschillende private initiatieven in de pijplijn, onder meer bij de tennisclubs. Maar ook onze stad zelf zorgt voor mogelijkheden om padel te beoefenen”, zegt schepen van Sport Peter Buysrogge.

Een nieuwe concessiehouder op sportsite Ter Beke mag investeren in minstens drie padelterreinen en zal de speelvelden uitbaten. De kandidaten moeten in hun voorstel een visie formuleren over de ontwikkeling van de padelsport, met aandacht voor competitie, jeugdopleiding, cursussen en sportkampen. De professionele padelterreinen moeten een jaar na het uitreiken van de vergunningen gebruiksklaar zijn, maar Buysrogge wil graag in 2021 nog padelvelden op Sint-Niklase bodem openen.

Gezonde geest in een gezond lichaam

De stad denkt nog aan andere sites om padel mogelijk te maken, maar daarover is momenteel nog niets beslist. Padel is hoe dan ook razend populair en bovendien de ideale activiteit om in deze periode aan sport te doen. ‘Mens sana in corpore sano’,” luidt het motto van schepen Buysrogge.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is