Overhandiging cheque Feest van de Burgemeester aan Spoor 56

Op 5 mei 2022

De opbrengst van het Feest van de Burgemeester 2021 gaat naar vzw Spoor 56 – Cluster Sint-Carolus (Nieuwkerken), een organisatie voor bijzondere jeugdzorg. Burgemeester Lieven Dehandschutter overhandigde hen deze middag een cheque van 2.021 euro.

Cluster Sint-Carolus biedt ondersteuning en begeleiding aan kinderen/jongeren en hun gezinnen in de regio Sint-Niklaas. Momenteel verblijven er 33 kinderen en jongeren (waarvan 4 in studiowerking), in 3 leefgroepen.

Spoor 56 wenst de middelen in te zetten voor ‘Het dierenproject op de site St-Carolus’:

Het kleine dierenpark op de site St-Carolus is toe aan verfraaiing. Dit is een bestaand project waar kleine dieren worden gehuisvest op de site. Kinderen, jongeren en de begeleiders van de leefgroepen, verzorgen samen de dieren.

Het zorg dragen voor, maar ook de rust die het parkje uitstraalt, heeft vaak een gunstig effect op het welzijn van de kinderen en jongeren die verblijven in onze voorziening. Een duidelijke meerwaarde binnen onze werking en bij het hulpverleningstraject van de kinderen, jongeren en hun gezinnen.

De begeleiders kunnen dankzij deze bijdrage naast de overgebleven varkens, een aantal kippen en een konijn, het dierenpark verder uitbreiden met nieuwe dieren. Ook de verblijven van de dieren kunnen verfraaid worden’, klinkt het.

Het bedrag van 2.021 euro werd verzameld tijdens het Feest van de Burgemeester op 20 november 2021, met dank aan alle aanwezigen en sponsors. Het volgende Feest van de Burgemeester staat gepland op zaterdag 8 oktober 2022.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is