Openbare werken zitten in een stroomversnelling

Op 14 september 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare werken

Ondanks de coronacrisis zijn er in onze stad veel werken doorgegaan die een belangrijke bijdrage leveren voor de verkeersveiligheid van de voetganger en de fietser. Schepen Carl Hanssens geeft een stand van zaken.

• Op het Stationsplein werd de autocirculatie aangepast. Langs de Kleine Laan rijdt het autoverkeer nu rechtdoor. Daardoor wordt de hoek Stationsstraat Stationsplein autovrij en zijn er geen conflicten meer tussen auto en fietser of voetganger. De horecazaken daar kunnen met een gerust hart de terrassen uitbreiden.

• De fietssnelweg naar Hulst (de zogenaamde F411) is opnieuw geasfalteerd. Die was in zeer slechte staat. Toch is dat slechts een tijdelijke oplossing. In samenwerking met Sint-Gillis-Waas bereiden we de verbreding van de F411 voor over de ganse lengte.

• De Gasmeterstraat werd een fietsstraat. Een rode laag over het asfalt accentueert dat nog wat extra. Het is een van de vier nieuwe fietsstraten in onze stad (Ankerstraat, Truweelstraat, Hemelaerstraat).

• In de Gentstraat zijn de rioleringswerken zo goed als afgerond. De Gentstraat kreeg een mooi nieuw breed fietspad. De Nauwstraat volgt in het najaar.

• In de Omloopdreef was het jarenlang putten vullen. Met een mooi tweesporenpad wordt het aangenaam fietsen en wandelen.

• Het project ‘winkelwandellus’ staat voor de vernieuwing van zowat alle straten rond de Stationsstraat. Werken beginnen deze zomer in de Paul Snoekstraat, Van Britsomstraat, Broodstraat en Casinostraat. Straten worden groener met meer ruimte voor voetgangers en fietser.

• Op de Parklaan zijn de werken aan de fietspaden afgerond. Alle klinkers zijn vervangen door comfortabeler beton en de fietser blijft steeds op dezelfde hoogte bij het kruisen van de zijstraten.

• Het Brugsken wordt eindelijk eenrichtingsverkeer. De fietser komende van de N70 krijgt een fietspad in tegengestelde richting. De chaotische toestanden moeten hiermee tot het verleden behoren.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is