Nieuwe BMX-piste opent in het Sportkringpark: “Ambitie kracht bijzetten van Sint-Niklaas sportstad.”

Op 26 augustus 2023, over deze onderwerpen: Algemeen Beleid, Sport, Sportkringpark

Ter hoogte van het Sportkringpark opent een gloednieuwe BMX-piste in de Modernadreef. Schepen voor sport en federaal volksvertegenwoordiger Peter Buysrogge: “Samen met het nieuw mountainbikepark in de Vossekotstraat zet dit 350 meter lange BMX-parcours onze ambitie kracht bij om van Sint-Niklaas een echte wielerstad te maken en bij uitbreiding een echte sportstad. We voorzien een uitdagend parcours waar zowel nieuwelingen als ervaren BMX’ers zich volledig kunnen uitleven.

Eerste BMX-parcours in het Waasland

De BMX-sport, een Olympische discipline, is al jarenlang aan populariteit aan het stijgen. Met een gloednieuw BMX-parcours, het eerste in het Waasland, speelt de stad Sint-Niklaas in op deze trend door samen te werken met een echte BMX-club met gediplomeerde coaches. Schepen Peter Buysrogge: “Door deze nieuwe piste kunnen inwoners van onze stad en bij uitbreiding bezoekers uit het Waasland vanaf nu in het Sportkringpark terecht kunnen om kennis te maken met het BMX’en en het nieuwe uitdagend parcours.

Het BMX-parcours beschikt over een internationale startberg van 5 meter hoog, een volautomatisch starthek en is volledig verlicht en omheind. De piste is 350 meter lang en is verdeeld over 4 stroken. Er zijn verschillende hindernissen, jumps en fietstechnische uitdagingen. Een echte aanrader om te bekijken en te bezoeken.

Samenwerking met een professionele club

De stad Sint-Niklaas werkte in de aanloop en tijdens het proces nauw samen met de club ‘The BMX Stars’. De stad stelde kosteloos een stuk grond ter beschikking van de club in ruil voor investeringen van vzw The BMX Stars in de aanleg van het terrein en het openstellen voor onze lokale verenigingen, scholen en sportpromotieactiviteiten.

Als N-VA Sint-Niklaas kunnen we alleen maar optimistisch zijn met de opening van deze nieuwe BMX-piste samen met de aanleg van het mountainbikeparcours aan de Vossekotstraat. Dankzij deze inspanningen zetten we belangrijke stappen om van Sint-Niklaas een echte sportstad te maken. Onze schepen voor sport Peter Buysrogge heeft het aanbod sporten de afgelopen jaren gevoelig uitgebreid en het effect laat zich duidelijk merken.

Schepen Peter Buysrogge besluit: “We willen in Sint-Niklaas het aanbod aan verschillende sporten de volgende jaren nog verder uitbreiden. De opening van dit BMX-parcours kadert in die ambitie. In het Sportkringpark hebben we eerder al ruimte gecreëerd voor een gloednieuwe baseball-infrastructuur."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is