Minister Weyts investeert in nieuw Sportkringpark

Op 16 december 2022, over deze onderwerpen: Sport, Sportkringpark

Vlaams minister van Sport Ben Weyts investeert fors in sportinfrastructuur. “Ook Sint-Niklaas deelt mee in de koek”, zegt Schepen Peter Buysrogge. Met € 470.638 aan Vlaamse steun voor Sportkringpark Sint-Niklaas kan het huidige sportcentrum Puyenbeke uitgebreid en heringericht worden met diverse sportterreinen, een looptraject, recreatieve infrastructuur en een nieuw centraal paviljoen met kleedkamers, bergingen, een tribune en cafetaria. Samen met het recent aangelegde baseballveld en de BMX-piste die in staat van afwerking is, zal dit multifunctionele centrum onder de nieuwe naam 'Sportkringpark' een sportief-recreatieve trekpleister worden voor de stad en omgeving.”

De budgetten voor sportinfrastructuur gaan fors de hoogte in. De € 55 miljoen bij de formatie werd in kader van de Vlaamse relance verdubbeld naar € 110 miljoen. In totaal investeert Vlaanderen via Sportspurt € 185 miljoen. Het is een nooit geziene investering die voor elke sportende Vlaming moet renderen.

“Met onze Sportspurt zetten we de inhaalbeweging verder door voor meer en betere sportinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “We investeren fors om comfortabele sportinfrastructuur dicht bij huis te realiseren, ook in Sint-Niklaas.”

Schepen van Sport Peter Buysrogge: “Het Sportkringpark is voor de stad een van onze belangrijke strategische projecten. Vooraan, aan de Watermolendreef, komt uiteraard het zwembad, maar achterliggend komt het eigenlijke sportpark, inclusief een toegankelijk nieuw bos, waar jong en oud clubgebonden of niet zijn gading zal vinden. De stad investeert zwaar in dit sportpark, we zijn dan ook zeer tevreden met deze steun vanuit de Vlaamse overheid.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is