Minister Weyts investeert € 789.868 in scholen in Sint-Niklaas

Op 22 december 2022, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 789.868 in scholen in Sint-Niklaas. “We blijven onze Vlaamse schoolgebouwen vernieuwen en moderniseren”, zegt Onderwijsminister Ben Weyts. “Kwaliteitsvol onderwijs gaat samen met kwaliteitsvolle infrastructuur en daarin blijven we investeren. Zo bouwen we ook letterlijk aan de toekomst van Vlaanderen.”

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Sint-Niklaas ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 789.868 in scholen in Sint-Niklaas.

Schepen Maxime Callaert: “Als stad Sint-Niklaas zijn wij zeer verheugd met de AGION-middelen die minister Weyts beschikbaar maakt voor onze onderwijszone. Op die manier kunnen de scholen er voor blijven zorgen dat er steeds voldoende plaatsen beschikbaar blijven voor wie onderwijs wil genieten in onze stad.

 

Concreet gaat het om:

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is