Minister Weyts investeert € 295.239 in Vrije Basisschool - De Fontein in Sint-Niklaas

Op 16 maart 2023, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 295.239 in Vrije Basisschool - De Fontein in Sint-Niklaas. “We blijven volop onze Vlaamse schoolgebouwen vernieuwen en moderniseren”, zegt Onderwijsminister Ben Weyts. "Kwaliteitsvol onderwijs gaat samen met kwaliteitsvolle infrastructuur en daarin blijven we investeren. Zo bouwen we ook letterlijk aan de toekomst van Vlaanderen."

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Sint-Niklaas ten goede.

Investeringsgolf stimuleert ook het onderwijs in Sint-Niklaas

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 295.239 in Vrije Basisschool - De Fontein in de Nijverheidsstraat 35 te Sint-Niklaas. Concreet gaat het om stabiliteitswerken en het vernieuwen van dakconstructie. 

We zijn blij dat Vlaanderen blijft investeren in een scholenstad als Sint-Niklaas. Deze subsidie onderstreept de ambitie van de minister om de onderwijskwaliteit in Vlaanderen te verbeteren. Hierdoor kunnen de leerlingen van Sint-Niklaas in een optimale omgeving les krijgen" beklemtoont Maxime Callaert, schepen van onderwijs en opvoeding.

Informatie

Voor interview of beleidsvragen:

Schepen van onderwijs en opvoeding Maxime Callaert

Telefoon: 03/778 30 14

E-mailadres: maxime.callaert [at] sint-niklaas.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is