Een kind- en jeugdvriendelijke stad

Op 26 december 2019, over deze onderwerpen: Jeugd, Kinderopvang, Meerjarenplan 2020 - 2025, Onderwijs, Veiligheid, Welzijn

N-VA Sint-Niklaas zet zich in voor de kinderen en jongeren in Sint-Niklaas. Schepen Marijke Henne en gemeenteraadsleden Vanessa Blommaert en Tchantra Van De Walle delen graag hun visie met u.

In 2020 is meer dan 27 procent van de inwoners van Sint-Niklaas jonger dan 18 jaar. Die groep wordt de komende jaren wellicht nog groter. Logisch dus dat onze jonge inwonertjes heel wat aandacht krijgen.

Veilige straten en pleinen

Zo zorgen we voor veilige straten en pleinen, met voet- en fietspaden die ook duidelijk en veilig zijn voor de jongsten. Schoolomgevingen worden ingericht met voorrang voor de stappers en trappers. De routes naar de scholen krijgen de nodige aandacht.

Natuurlijk krijgen kinderen en jongeren ook plaats om te spelen in hun buurt, met avontuurlijke, natuurlijke speelpleintjes op hun maat.

Met aangepaste methoden achterhalen we hoe de jeugd over onze stad denkt. Want kinderen en jongeren ervaren het leven in hun buurt of rondom hun school op een heel eigen manier.

Kansen voor elk kind

Elk kind, elke jongere moet bovendien de kans krijgen om zijn talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Ook kinderen wiens wiegje in een kansarme omgeving staat. De strijd tegen gezinsarmoede blijft de komende jaren een topprioriteit. We focussen ook op het psychosociaal welzijn van jongeren, want te veel jongeren voelen zich niet goed in hun vel.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is