Domein Westakkers wordt trainingscentrum voor politie

Op 9 maart 2021, over deze onderwerpen: Veiligheid

Het voormalig militair domein ‘Westakkers’ in Sint-Niklaas is door Defensie verkocht aan de Regie der Gebouwen. De komende jaren zal de site stelselmatig worden omgevormd tot een modern trainingscentrum voor lokale en federale politiediensten. Peter Buysrogge, Kamerlid en commissievoorzitter Defensie, is zeer tevreden met de nieuwe bestemming.

De politie was al een tijdje op zoek naar een goede locatie als trainingscentrum, specifiek voor trainingen op openbare ordehandhaving. De ligging en infrastructuur van Westakkers zijn daarvoor ideaal. Vooral de levensechte straten lenen zich perfect voor dergelijke trainingen. De werking zal dit voorjaar starten.

Masterplan ligt stil

“Tot 2011 was Westakkers een militair domein”, vertelt Peter Buysrogge. “De daaropvolgende jaren werd een masterplan uitgewerkt. Maar dat plan ligt al enkele jarenvolledig stil omwille van de financiële haalbaarheid en de negatieve mobiliteitseffecten.”

Veel opportuniteiten

Ons N-VA-Kamerlid is ervan overtuigd dat het domein verschillende opportuniteiten biedt om onze regio op de kaart te zetten. “Westakkers biedt niet alleen perspectief voor de politie. Het gebied is zeer groot en bosrijk. Daardoor kunnen er nog andere zaken, zoals fiets- en wandelpaden en andere vormen van recreatie, verder ontwikkeld worden. Ook het asielcentrum van het Rode Kruis zal op termijn de site nog verlaten. Dat biedt nog meer mogelijkheden”, sluit Peter Buysrogge af.

Foto: Voorzitter van de Kamercommissie Defensie Peter Buysrogge bij de ingang van het domein Westakkers.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is