“Blijf de corona veiligheidsmaatregelen respecteren"

Op 14 september 2020, over deze onderwerpen: Gezondheid, Veiligheid

Volgens burgemeester Lieven Dehandschutter is de coronacrisis een van de donkerste periodes in onze naoorlogse geschiedenis. Wij vroegen hem hoe Sint-Niklaas zich door deze crisis worstelt.

Hoe zwaar werd de Sint-Niklase bevolking geraakt door het coronavirus?

Tot eind juli werd bij meer dan 330 personen een besmetting vastgesteld. Helaas zijn er in onze ziekenhuizen en woonzorgcentra ruim 80 personen overleden, dikwijls na onnoemelijk lijden en zonder een menswaardig afscheid te kunnen nemen van hun naasten. Ik wil hulde brengen aan onze zorg- en hulpverleners en iedereen die zich heeft ingezet in bijzonder moeilijke omstandigheden.

Hoe pakte het stadsbestuur de voorbije maanden de communicatie naar de bevolking aan?

Sinds het begin van de crisis informeren wij de bevolking heel intensief via verschillende kanalen. We namen ook extra voorzorgsmaatregelen, zoals het verplicht dragen van een mondmasker in de zone Stationsplein-Grote Markt-H. Heymanplein vanaf eind juli.

Bent u tevreden over de naleving van de coronamaatregelen in onze stad?

Het overgrote deel van onze bevolking geeft blijk van burgerzin en solidariteit. Daarvoor wil ik alle inwoners feliciteren. Er is echter ook een kleine minderheid die bewust in de fout gaat, met het sluikstorten als meest ergerlijke uitwas. Dat is onduldbaar. Tot slot roep ik onze inwoners op om de veiligheidsmaatregelen te blijven respecteren. Er staan immers levens op het spel.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is