Aanleg BMX-parcours in Sportkringpark

Op 20 december 2021, over deze onderwerpen: Sport

De aanleg van de BMX-piste in het nieuwe Sportkringpark is volop bezig. Hiermee zetten we een tweede stap in de realisatie van onze plannen op de huidige voetbalsite Puyenbeke aan de Watermolendreef.

Peter Buysrogge, schepen van Sport, licht toe: “Vorig jaar werd het baseballterrein aangelegd, nu dankzij de BMX-Stars vlak ernaast een professioneel BMX-parcours. Een nieuwe sportieve troef voor onze stad en het Waasland. De interesse voor deze sport zal de komende jaren, zeker nu het toegevoegd is als olympische discipline, ongetwijfeld nog toenemen. De piste zal 350 meter lang zijn, uiteraard met een spectaculaire startheuvel, en is ideaal voor opleiding, training en regionale meetings.”

Ook voor de verdere realisatie van het Sportkringpark zitten we op schema. We hopen om volgend jaar te starten met de bouw van het gloednieuw modern zwembad, met olympische afmetingen en een heuse recreatiezone, en met de verdere aanleg van het park- en sportgebied. Maar hierover lees je in de volgende edities van het Klavertje Vier ongetwijfeld meer!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is