31 extra plaatsen in buitengewoon onderwijs in Sint-Niklaas

Op 28 oktober 2022, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert € 473.943 euro in extra plaatsen in de klas. Zo worden er dit schooljaar 31 plaatsen in Sint-Niklaas gecreëerd.  De infrastructuurmiddelen komen uit een projectoproep die Weyts net voor de zomer lanceerde om scholen op korte termijn bijkomende capaciteit te bieden voor kinderen met type 2, 3 of 9, wanneer die scholen minstens 7 extra leerlingen opnemen. Daarnaast zet Weyts ook in op de bouw van gloednieuwe scholen om extra plaatsen in de klas te realiseren. “We doen ongeziene inspanningen om voor elk kind een kwaliteitsvolle plaats in het onderwijs te garanderen”, zegt Weyts. “Het buitengewoon onderwijs is soms ook gewoon de beste plaats voor heel wat kinderen.”

Op korte termijn neemt Vlaanderen snelle initiatieven om extra plaatsen te creëren. Via een recente oproep investeert Vlaanderen nu 5 miljoen euro, specifiek gericht naar scholen die minstens 7 kinderen met type 2, 3 of 9 opvangen. Ook voor scholen in Sint-Niklaas is dit goed nieuws. Dit schooljaar komen er 31 extra plaatsen bij.

Daarnaast zijn er structurele maatregelen zoals een snelle procedure om extra mobiele units te zetten of de klassieke infrastructuurmiddelen die voor extra capaciteit zorgen. Voor het eerst heeft de capaciteitsmonitor ook specifieke aandacht voor het buitengewoon onderwijs. We geven prioriteit aan deze doelgroep om op middellange termijn 1.000 extra plaatsen te creëren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is