Maak kennis met onze kandidaten: Marijke HENNE

Op 12 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018
Marijke Henne

Wie ben ik?

Marijke Henne. Ik ben 37 jaar geleden geboren in Sint-Niklaas als oudste van vier zussen. Ik ben al 18 jaar gelukkig samen met Filip Everaert en samen hebben we 2 kinderen, Gust (9) en Briek (6).

Ik studeerde Latijn-wetenschappen in de Heilige Familie, behaalde mijn diploma van licentiaat in de politieke wetenschap aan de KU Leuven en studeerde daarna ook nog enkele jaren geschiedenis aan de UGent.

‘Eens scout, altijd scout’ is ook op mij van toepassing: ik liep er niet alleen Filip tegen het lijf, we gaven de 'microbe' ook door aan onze kinderen, die nu lid zijn van Scouts Sint-Kristoffel. In de scouts leerde ik initiatief nemen, plannen en organiseren, samenwerken in groep, zorg dragen voor elkaar én voor de natuur. Een leerschool voor het leven!

Ik ben graag met vanalles bezig: koken, lezen, tuinieren, wandelen, meehelpen in het oudercomité van OLVP Watermolendreef, … alleen: vrije tijd vinden is niet altijd zo evident. Gelukkig is mijn werk ook vaak mijn hobby. Meer over mij weten? Ga dan zeker eens kijken op https://marijkehenne.wordpress.com/.

Wat doe ik?

Sinds januari 2013 ben ik schepen in de stad Sint-Niklaas. Daarvoor werkte ik achter de schermen bij de N-VA: eerst als persoonlijk medewerker van volksvertegenwoordiger Sarah Smeyers, later als stafmedewerker van de studiedienst op het partijsecretariaat.

Als schepen ben ik verantwoordelijk voor verschillende beleidsdomeinen:

* stedelijk basisonderwijs

* kinderopvang (opvang van baby’s en peuters en buitenschoolse opvang)

* wonen

* inburgering

* participatie

* stad van de Sint

Daarnaast ben ik ook voorzitter van de Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting, de sociale verhuurmaatschappij in Sint-Niklaas.

Niet toevallig domeinen waarin kinderen en (jonge) gezinnen de hoofdrol spelen en waarin de laatste jaren heel wat gerealiseerd werd. Op https://marijkehenne.wordpress.com/ lees je er meer over.

Waarom ben ik kandidaat?

Politiek is – jammer genoeg – vaak nog steeds een mannenwereld. Als jonge moeder van twee lagere schoolkinderen kan ik een andere stem laten horen binnen de muren van het stadhuis.

Sint-Niklaas is een stad met een relatief jonge bevolking en de groep kinderen zal de komende jaren sterk aangroeien. De laatste jaren hebben we in Sint-Niklaas al erg veel gedaan voor onze jongste bewoners én hun ouders. Voor mij is Sint-Niklaas dé stad van het kind, die focus wil ik blijven leggen!

Als ik één punt kan realiseren, dan is het dit!

Ik wil Sint-Niklaas op de kaart zetten als "dé stad van het kind”: met betaalbare en kwalitatieve kinderopvang voor elk kind, voldoende plaats in de scholen, verkeersveilige schoolomgevingen, gezellige en betaalbare buurten om te wonen, plaats om te spelen, evenementen en activiteiten op ieders maat, … Want ik geloof dat wanneer onze kinderen het goed hebben, hun ouders en familie ook gelukkig kunnen zijn!

Wist je dat…

Ik ben linkshandig, eet mijn M&M’s liefst per kleur op, heb een hekel aan spreken voor micro’s en camera’s en word heel vrolijk van luidkeels meezingen in de auto. Meer over mij weten? Spreek me gerust aan :-)

Plaats bij de verkiezingen op 14 oktober 2018?

2de Plaats Gemeenteraad

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is