Maak kennis met onze kandidaten: Luk HUYS

Op 6 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Wie ben ik?

Luk Huys, 48 jaar en sinds kort gehuwd met Ann Wyckstandt. Geboren, getogen en fiere Belselenaar.

Wat doe ik?

Ik ben ambtenaar bij de FOD Financiën, centrum buitenland. Als fiscaal controleur ga ik na of de buitenlandse bedrijven die in België actief zijn, zich houden aan de BTW wetgeving. Ik kan dus getuigen dat de belastingen rechtvaardig geïnd worden!

Waarom ben ik kandidaat?

6 jaar geleden kreeg ik van de kiezer het vertrouwen om de kracht van de verandering aan te vatten. Ik hoop dit werk te mogen verder zetten. Naast mijn mandaat ben ik nog steeds een bezige bij in het (culturele) verenigingsleven. Daar is ook mijn engagement voor onze samenleving ontstaan. Een economisch gezonde en efficiënte samenleving is de enigste garantie om ook een sociale en warme omgeving te creëren. Samen met mijn Vlaamse overtuiging is de N-VA de partij waar ik mijn idealen terug vind.

In de afgelopen bestuursperiode heb ik me vooral geëngageerd voor, uiteraard, Cultuur en de aandacht voor de deelgemeenten. Maar ook Jeugd, stadsfinanciën, de strijd tegen armoede, korte keten, toerisme, landbouw, veiligheid en mobiliteit waren de andere voornaamste interessepunten.

Ik denk dat we, onder de stuwende kracht van de N-VA, in de afgelopen jaren enkele belangrijke dossiers vanonder het stof hebben gehaald en belangrijke keuzes hebben durven maken. Keuzes die om één of andere reden, niet uit het slop geraakte. Denken we maar aan het mobiliteitsplan dat na zeer ruim overleg met de bevolking, stap voor stap wordt uitgerold. En ik ben er van overtuigd dat we over enkele jaren zeggen: “hadden we dit maar eerder gedaan”. Maar ook de restauratie van het huis Janssens, de trage wegen, de verzekerde toekomst van de Vrije Ateliers, een gemoderniseerd Mercator museum, een verdere restauratie van het zwembad, een afgeslankte en efficiëntere personeelsstructuur,…zijn enkele oude dossiers die afgerond werden. Voor de uitbreiding van de Klavers (vvor Ritmica, KLJ en de Galjaar), de nieuwe inkomhal met opnamestudio voor de academie voor schone kunsten, de nieuwe stadhuisvleugel met front- en back-office structuur, … zijn de laatste beslissingen genomen en volgt de uitvoering.

Als ik één punt kan realiseren, dan is het dit!

Sint-Niklazenaar nog meer fier op zijn stad maken

Plaats bij de verkiezingen op 14 oktober 2018?

8ste Plaats Gemeenteraad

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is