Maak kennis met onze kandidaten: Bernd VAN BESAUW

Op 29 september 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Wie ben ik?

Bernd Van Besauw

Het is voor iedereen een voorrecht om jongeren mee naar hun toekomst te mogen begeleiden. Als vader van twee tieners - Rinske en Jitse - maar ook als leraar heb ik het voorrecht zelfs dubbel! Als leraar voel ik me dan ook de tekstschrijver op het lied dat in elk kind te horen is. En die melodie is steeds een ode aan eenvoud, schoonheid, eigenheid…

Opdat hun toekomst blijft gloren, is dat schone, authentieke en eenvoudige leven gebaat bij de herwaardering van het gewone en het nabije. Dat zijn onze naasten, onze buurt, onze dorpen en steden,.. maar ook onze taal –en cultuurgemeenschap. Een vanzelfsprekend flamingantisme is me dan ook niet vreemd. Ik droom van een vrijer Vlaanderen: vrij van de overbodige Belgische constructie, maar evengoed vrij van Vlaamse staatsdwang, bureaucratie, bemoeizucht, centralisme en grootheidswaan.

Dagelijks verleg ik zo een steentje in de drukke, maatschappelijke stroom. Als vader, als leraar, maar vanuit mijn sociale gedrevenheid ook als syndicaal afgevaardigde op school en als OCMW-fractieleider voor N-VA Sint-Niklaas opdat iedereen deze droom zou mogen beleven.

Laat ons dus samen werk maken van een stad waar jong en oud zich veilig en thuis voelen, waar duurzaamheid centraal staat, waar armoede en eenzaamheid worden teruggedrongen, waar individuele vrijheid hand in hand gaat met respect voor cultuur, erfgoed en traditie, waar nieuwkomers deel worden van de samenleving, waar iedereen in goed nabuurschap betrokken wordt bij het beleid en met elkaar.

Onderwijl is er tijd om te genieten van wat aangenaam is. Voor mij betekent dat een goed boek, een streekgerecht, een glas Geuze, de natuur,…

…of spring op zondag tussen twee en zes eens binnen in de De Doolen in Doel. Ik ben terug te vinden voor of achter die toog waar menselijkheid en het Goede Leven samen gaan.

Plaats bij de verkiezingen op 14 oktober 2018?

15de Plaats Gemeenteraad

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is