Weyts investeert € 87.450 in Sint-Jozef-Klein-Seminarie

Op 20 december 2019, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 87.450 in het Sint-Jozef-Klein-Seminarie (SJKS) in Sint-Niklaas. Het geld wordt gebruikt voor verbouwingswerken. “Deze investering is heel welkom”, zegt Marijke Henne, schepen van Onderwijs in Sint-Niklaas. “Vlak voor Kerst is dit heel goed nieuws voor alle leerlingen en leerkrachten”.

Wie wil investeren in onderwijskwaliteit, moet ook investeren in de kwaliteit van de gebouwen van ons onderwijs. Dat is precies wat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) doet.

Weyts investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 87.450 in het Sint-Jozef-Klein-Seminarie (SJKS) in Sint-Niklaas. Dankzij die financiële steun van de Vlaamse Overheid kan de school daken isoleren en dakranden omkasten. Hiermee zorgt het voor een CO²-reductie van 32,94 ton.

“Hier is echt nood aan”, zegt Marijke Henne van N-VA-Sint-Niklaas. “De school doet fantastisch werk, maar kan deze stevige financiële impuls zeer goed gebruiken. Goed nieuws voor de hele stad”.

In totaal voorziet minister Weyts deze regeerperiode maar liefst een half miljard euro voor schoolgebouwen. “N-VA Sint-Niklaas is heel blij dat de minister ook denkt aan onze scholen”, besluit schepen Henne.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is