Stefanie Van Stappen in de kijker tijdens het 42ste Ambachtelijk Weekend

Op 17 augustus 2023, over deze onderwerpen: Cultuur, Lokale economie

Dit weekend vindt de 42ste editie van het Ambachtelijk Weekend plaats. Tijdens dit weekend wordt twee dagen lang het ambachtelijk vakmanschap in het Waasland en Zeeuws-Vlaanderen in de kijker gezet. In Sint-Niklaas openen meer dan honderd ambachtslui hun ateliers of verzamelen ze zich op één van de tientallen verzamelpunten, hieronder ook Stefanie Van Stappen van belevingshoeve ’t Bagynhof.

114 ambachtslui op 38 locaties

Heel wat enthousiaste Sint-Niklazenaren zijn klaar om dit weekend hun ambacht te tonen tijdens het jaarlijks Ambachtelijk Weekend. Onder het overkoepelend thema Beestenboel zullen 114 ambachtslui hun werk exposeren op 38 locaties. Via uitgestippelde wandel- en fietsroutes kunnen bezoekers alle locaties makkelijk bezoeken.

Er is een gratis brochure voorzien met de uitgestippelde routes die langs al de deelnemers in Sint-Niklaas gaat, op te halen bij het infopunt toerisme en op www.ontdeksintniklaas.be.

Schepen voor cultuur Filip Baeyens: “ Ik kan alleen maar trots zijn op het Ambachtelijk Weekend dat de laatste decennia echt een deel is gaan uitmaken van de Sint-Niklase cultuur. Op elke locatie zijn er activiteiten, demonstraties of workshops en kan men ook fijne drankjes en hapjes verkrijgen.

Stefanie Van Stappen van ’t Bagynhof als één van 41 nieuwe deelnemers

In het totaal zijn er maar liefst 41 nieuwe deelnemers in Sint-Niklaas waaronder Stefanie Van Stappen van belevingshoeve ’t Bagynhof, een vooruitstrevende hoeveslagerij.

Schepen Filip Baeyens: “ Als Sint-Niklazenaar ben ik echt trots op alle initiatieven van alle deelnemers, ze beklemtonen hoe ondernemend en innoverend onze inwoners wel niet zijn. Stefanie is daar het perfecte voorbeeld van, ze speelt als onderneemster proactief in op de actualiteit. Onder het thema ‘Beestenboel’ en volledig binnen het thema van Reynaert De Vos creëerde zij een fantastisch maïsdoolhof waar gezinnen met kinderen Reynaert de Vos moeten verschalken. Volgens mij een echte aanrader!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is