Stadsbestuur pakt wegeltje in Sinaai aan

Op 22 maart 2012

De afgelopen maanden stelt zich echter een nieuw probleem. Het voetwegeltje tussen de Edgar Tinelstraat en de Katharinastraat ligt er in erbarmelijke staat bij. Als het eens goed regent, geraak je onmogelijk met droge voeten tot aan de andere kant. Zeker voor schoolgaande kinderen is dit hoogst vervelend. 

Peter Buysrogge : “Ik had gehoopt dat het stadsbestuur deze situatie ging aanpakken bij de heraanleg van de voetpaden in de Katharinastraat, wat jammer genoeg niet gebeurde. Vervolgens nam ik contact op met het stadsbestuur. In antwoord op mijn brief, laat het stadsbestuur me nu weten dat ze de wegel dan toch zullen aanpakken : in de planning  van de dienst wegen wordt het bijplaatsen van een rioolkolk opgenomen.” 

Ter herinnering een krantenartikel uit Het Volk, dd. 7 juni 2002:

Lagere opritten voor Katharinastraat

SINAAI

Het protest tegen de hoge opritten in de Katharinastraat in Sinaai heeft een reactie losgeweekt vanuit het stadsbestuur. In een petitie met een 140-tal handtekeningen vroegen bewoners om de verlaging van drempels aan hun opritten. ,,Het stadsbestuur heeft ons gezegd dat begin volgend jaar de opritten in betrokken straten aan de beurt komen'', zegt Peter Buysrogge. De financiële afhandeling is een andere kwestie: boordstenen verlagen kost voor de aanvrager gewoonlijk ook een aardige duit. Maar wat Katharinastraat en Klokke Roelandlaan al jarenlang vragen, kan dus binnenkort effectief gebeuren.

© 2002 Corelio

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is