N-VA Sint-Niklaas kiest nieuw afdelingsbestuur

Op 15 maart 2013

Tijdens een ledenvergadering is het nieuwe afdelingsbestuur van N-VA Sint-Niklaas verkozen. De nieuwe bestuursploeg telt 44 mensen die de komende jaren de N-VA-werking in Sint-Niklaas gaan uitbouwen. Hans Van Landeghem werd verkozen tot nieuwe voorzitter; Joris De Maere is voortaan de nieuwe ondervoorzitter.

In het nieuwe afdelingsbestuur zijn nieuwkomer Koen De Smet en Jong N-VA-lid Steven Dehandschutter verkozen tot respectievelijk secretaris en penningmeester.

Op dit moment worden in alle N-VA-afdelingen in Vlaanderen afdelingsbestuursverkiezingen georganiseerd. De partijstatuten schrijven voor dat dit elke drie jaar moet gebeuren. Door het enorme succes bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober vorig jaar werd dit een jaar vervroegd. De voorzitter en ondervoorzitter van een lokale afdeling dienen rechtstreeks door de leden verkozen te worden. Alle leden kregen hiervoor de mogelijkheid om zich kandidaat te stellen.

Als voorzitter werd Hans Van Landeghem verkozen. Er waren geen tegenkandidaten. Hans is 46 jaar en vader van vier kleine kinderen. Hij is was reeds 9 jaar ondervoorzitter van de lokale partij en volgt Peter Buysrogge op, die eerder dit jaar schepen werd.

Joris De Maere (54 jaar) werd verkozen als ondervoorzitter. Joris draait ook al mee sinds de oprichting van de partij en is de man achter de schermen voor de organisatie en vlotte werking van de afdeling.

Koen De Smet ( 42 jaar) is nieuw in het bestuur en kreeg als kandidaat tijdens de voorbije verkiezingscampagne de smaak te pakken.

Ten slotte werd Steven Dehandschutter (25 jaar) verkozen tot nieuwe penningmeester, Steven draait al enkele jaren mee in het afdelingsbestuur en is ook actief bij jong N-VA.

De nieuwe bestuursploeg bestaat verder uit 44 mensen : 27 door de leden verkozen bestuursleden aangevuld met de 17 mandatarissen (13 gemeenteraad en 4 OCMW-raad).

De nieuwe bestuursploeg bestaat uit 25 mensen die reeds deel uit maakten van het uittredende afdelingsbestuur. Het bestuur versterkte zich ook met 19 nieuwe mensen. Dit is dus een ideale mix van zetelende en nieuwe bestuursleden. Ook alle deelgemeenten en leeftijdscategorieën zijn vertegenwoordigd.

Hans Van Landeghem: “De gemeenteraadsverkiezingen waren voor N-VA een ongelofelijk succes. De grootste partij van de stad, de grootste fractie in de gemeenteraad. We kunnen onze stem laten klinken in het stadhuis. Met deze nieuwe afdelingsploeg, van denkers en doeners, zijn we klaar om onze burgemeester, schepenen en andere mandatarissen bij te staan in het maken van de juiste beleidskeuzes en de uitdagingen waar het stadsbestuur van Sint-Niklaas voor staat. Bovendien willen we de voorbereidingen aangaan voor de moeder der verkiezingen van 2014. Maar we zijn er van overtuigd dat met de verkiezing van deze bestuursploeg de kiemen gezaaid zijn voor een nog sterkere uitbouw van N-VA hier in Sint-Niklaas.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is