N-VA-realisatie: Prikkelarme momenten tijdens de kermis

Op 21 juni 2022, over deze onderwerpen: Evenementen, Welzijn

In 2018 deed gemeenteraadslid Veerle De Beule het voorstel om tijdens de kermis een ‘prikkelarm’ moment in te lassen. Op die manier wou ze er mee voor zorgen dat voor bepaalde groepen een bezoek aan de kermis mogelijk werd.

Een kermis gaat gepaard met luide muziek, veel licht en lichtflitsen. Dat is echter niet voor iedereen een groot feest. Mensen met autisme, ADHD, hooggevoeligheid, maar ook bijvoorbeeld mensen met epilepsie hebben het moeilijk om op een kermis rond te lopen, net zoals sommige ouderen of mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. De vele lichtflitsen en harde geluiden zorgen ervoor dat het voor die mensen veel te druk is op de kermis. Een prikkelarm moment kan daarvoor een oplossing bieden”, legt Veerle uit.

Zo’n eerste moment vond vorig jaar tijdens de zomerkermis plaats. Dit jaar worden er zelfs twee momenten voorzien, en dat op maandag 4 en maandag 11 juli van 15 uur tot 18 uur. De kermis blijft uiteraard open voor het grote publiek. Iedereen die op een rustige manier de kermis wil beleven, is van harte welkom.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is