N-VA ijvert voor veilige fietsenstalling aan station Belsele

Op 10 maart 2022, over deze onderwerpen: Belsele, Criminaliteit, Fietsen

Dat fietsdiefstallen en -beschadigingen nog niet de wereld uit zijn, ondervinden pendelaars regelmatig. De laatste maanden lazen we op sociale media veel meldingen over de buurt van het station van Belsele. Fractievoorzitter Luk Huys en gemeenteraadslid Christine Meert vroegen daarom de exacte cijfers op bij de politie.

Daaruit blijkt dat de criminaliteit om en rond het station van Belsele de laatste jaren vrij stabiel blijft. Jaarlijks zijn er tussen de 16 en 18 vaststellingen in de buurt, waarvan het grootste deel over fietsdiefstallen en een kleine minderheid in verband met vandalisme. Dat staat in schril contrast met wat we op straat en de sociale media vaststellen.

Geef vandalisme of diefstal aan!
“Elke vaststelling is er helaas één te veel. Maar we kunnen uit deze cijfers en op basis van wat we horen enkel besluiten dat de werkelijke criminaliteit wellicht vele keren hoger ligt. De statistieken geven dit jammer genoeg niet weer”, zeggen Luk en Christine.

Toch vindt de N-VA het hoog tijd om de criminaliteit aan te pakken. We roepen daarom alle slachtoffers van criminaliteit op om de feiten bij de politie te melden. Zelfs al denk je dat de daders niet gevat zullen worden, de feiten worden tenminste geregistreerd. Hoe beter we als burger werk maken van de meldingen, hoe realistischer de statistieken. Alleen zo kunnen er in de toekomst camera’s of andere politionele acties komen.

De korpschef liet in haar antwoord ook nog weten dat ze de opdracht gaf om de fietsenstalling alvast preventief te inspecteren. Aangifte doen kan via de Blauwe Lijn (03 760 65 00) of digitaal via het Blauwe Loket (sint-niklaas.be/sint-niklase-blauwe-loket).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is