Geschokt!

Op 26 april 2011

Afgelopen zaterdag was ik (in privéverband) met mijn gezinnetje op uitstap in recreatiedomein De Ster. Eerst de trampolinen, daarna naar de speeltuin. Ter afsluiting van de dag kregen de twee oudste kinderen nog een ijsje, terwijl de jongste, een boorling van 5 maanden, haar papflesje at. We zaten rustig in de schaduw op een bankje, met zicht op het strand en de vijver. Heerlijk. Mijn echtgenote en ik zegden nog tegen elkaar dat het eigenlijk een fantastisch domein is.

Tot op het moment dat er 50 meter verder, ter hoogte van de ijsjesbar, tumult ontstond. Van over heel het strand liepen allochtone jongeren richting het lawaai. Binnen de kortste keren zat het er bovenarms op. Vechtend en knokkend vlogen de tuinstoelen in het rond en bewoog de massa in onze richting. Beangstigend! We moesten echt gaan lopen, mijn echtgenote bracht de kinderen in veiligheid; ik ontfermde me over hun fietsjes.

Een politieman op de fiets kon niet veel anders doen dan vanop een afstand toekijken tot het tumult was overgewaaid en versterking oproepen ; een redster was nog zo moedig om een paar gekwetsten naar het EHBO-lokaal voor verzorging te brengen.

Al jaren is er heel wat te doen over de allochtone groepen die het recreatiedomein onveilig komen maken. Ik zag nu met m'n eigen ogen tot wat dat kan leiden. En dan heb ik het nog niet over het dealen van allerlei spul en de merkwaardige geuren die er soms rond groepjes jongeren hing. Hier moet dringend tegen opgetreden worden. In 2006 lanceerde de N-VA een Ster-actieplan. De aanpak van de onveiligheid stond hierin toen al centraal. Jammer genoeg is het nu, 5 jaar later, nog niet verbeterd. Stilaan zullen we een stap verder moeten gaan en echt kordaat gaan optreden.  Identiteitscontrole bij de ingang  en strikte controle op zwartrijders door De Lijn kunnen belangrijke hulpmiddelen zijn. Twee politieagenten op hun fiets kunnen alleszins een losgeslagen bende niet in bedwang houden.  

Ik roep het stadsbestuur dan ook op om al tegen de (hopelijk warme) zomer de gepaste ingrepen te doen.  De Ster heeft immers alle potentieel om een prachtig recreatiedomein te zijn, waarbij jongeren én gezinnen, elk op hun eigen manier zich schitterend zouden kunnen ontspannen.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is