Een snuifje cultuur

Op 10 maart 2022, over deze onderwerpen: Cultuur

Het laatste cultuurnieuws:

  • Minister Matthias Diependaele heeft op 5 februari in het Mercatormuseum (Zwijgershoek) de tentoonstelling ‘Kaarten aan de wand’ geopend. Daar zijn grote wandkaarten te vinden die tot in de jaren 70 werden gebruikt om de lessen op te vrolijken. Kinderen, breng jullie grootouders mee en grootouders, breng jullie kleinkinderen mee voor een leuke ontdekkingstocht! De expo loopt in het Mercatormuseum tot en met 1 mei 2022.
  • Diezelfde minister Diependaele had ook een subsidie van meer dan 500.000 euro in petto voor de renovatie van Huis Janssens, het portaalgebouw van de VTS aan de kant van de Parkstraat. Het gebouw is het sluitstuk van de volledige renovatie van de VTS-site. Dankzij de extra middelen zal de buitenkant in zijn oude glorie worden hersteld.
  • In de stadsschouwburg werd de nieuwe automatische trekkenwand (boven het podium) afgelopen zomer gerealiseerd.
  • Het nieuwe inkomgebouw van d’Academie Beeld is al volledig zichtbaar in de Boonhemstraat. De opening is later dit jaar voorzien.
  • Ondertussen hebben alle amateurgezelschappen de draad opnieuw opgenomen: van toneel tot harmonie, van dans tot musical, van De Casino tot Warp en ’t Ey. Overal ging men weer van start. Dat ondersteunen we graag!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is