Een hele nieuwe toekomst voor de Reinaertgalerij

Op 6 november 2023, over deze onderwerpen: Lokale economie, Stadsvernieuwing, Winkelwandellus

De overdekte, levensloze winkelgalerij wekt al lang ergernis op. Het stadsbestuur springt zelf in de bres om komaf te maken met de slepende leegstand in het winkelcomplex.

‘We kochten met de stad intussen vijftig van de zestig panden’, vertelt schepen voor Stadsontwikkeling Carl Hanssens. ‘Daarvoor gebruikten we middelen die we kregen van de Vlaamse Overheid, die sterk gelooft in dit stadsvernieuwingsproject’.

Nieuwe, publieke openluchtdoorsteek

Ondertussen worden de plannen voor de toekomst van de Reinaertgalerij duidelijk: ‘Ruggengraat wordt een aantrekkelijke openluchtdoorsteek voor fietsers en wandelaars tussen de Stationsstraat en de Collegestraat. De winkelplanden worden hiervoor afgebroken, in de plaats komt een nieuw deel dat een mooie aanvulling vormt op de winkelwandellus.’

Langs de toegangen van de Grote Markt en de Stationsstraat blijft er commerciële ruimte. Winkels, horeca of dienstverlening kunnen er onder gebracht worden in hedendaagse panden.

De huidige winkelpanden tussen de Grote Markt en de Collegestraat zullen plaats maken voor een beperkt woonproject.

Verdere opwaardering stadskern

De nodige vergunningen worden in de loop van 2024 aangevraagd. Zo kan in 2025 de afbraak en vervolgens de opbouw starten.

Schepen Carl Hanssens: ‘Met deze plannen maken we komaf met deze tanende winkelgalerij en waarderen we onze stadskern verder op met een nieuwe, aantrekkelijke locatie voor winkelen, wandelen en wonen’.

(Beeld: MAN architecten - stad Sint-Niklaas)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is