Brief aan Herman De Vleeschhouwer

Op 28 maart 2012

Geachte heer De Vleeschhouwer, 

We vernemen dat u zich kandidaat stelt op de tweede plaats op de lijst van SP-a-Groen. Welkom in de politieke wereld. Ik lees dat u van plan bent om tijdens de campagne uw neutraliteit te bewaren in uw functie als directeur. We vertrouwen daarop.  Na 14 oktober, indien u geen uitvoerend mandaat zal krijgen, zal u blijkbaar blijven functioneren als directeur.

Zoals u weet, laat uw personeelsstatuut niet toe om die functie te combineren met een mandaat als gemeenteraadslid. Kan ik daaruit concluderen dat u zal passen voor de functie als ‘gewoon’ gemeenteraadslid? Kan u mij al dan niet bevestigen of mijn hersenkronkels kloppen? Maw., past u dan inderdaad voor de functie van gemeenteraadslid? Uw communicatie daarover gisteren was nogal onduidelijk en de Sint-Niklazenaar heeft het recht om dit te weten.  

N-VA Sint-Niklaas, die de lokale democratie heel belangrijk vindt, wil maximaal inzetten op sterke en slagkrachtige gemeenteraden. Indien mensen op voorhand al te kennen geven dat een functie van gemeenteraadslid hen te min is, hollen we onze eigen lokale democratie jammer genoeg  uit.

Met vriendelijke groeten,

Peter Buysrogge

Voorzitter N-VA Sint-Niklaas

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is